Letní shakespearovské slavnosti Brno

Shakespeare

Letní shakespearovské slavnosti odstartovaly 25. června a budou trvat až do 5. září ve městech České i Slovenské republiky. V Brně začala tato akce 20. července a letos se koná již po šestnácté. Celkem bude možné zhlédnout šest vybraných inscenací známého anglického dramatika Williama Shakespeara, z nichž jedna bude premiérou – slavná tragédie Romeo a Julie režírovaná Martinem Kukučkou a Lukášem Trpišovským (autorská dvojice SKUTR). Dále se můžeme těšit na divadelní hru Mnoho povyku pro nic, Sen noci svatojánské, Veselé paničky Windsorské, Zkrocení zlé ženy a Jak se vám líbí. První představení se odehrálo tradičně na nádvoří hradu Špilberk.

Od 21. července mají diváci možnost na autogramiádě v Galerii Vaňkovka zakoupit poslední vstupenky na všechna představení a získat podpisy účinkujících hry Romeo a Julie nebo Mnoho povyku pro nic. Máte tak možnost se setkat s herci jako jsou Dana Batulková, Naďa Konvalinková, Jan Sklenář, Jiří Vyorálek a další.

Termíny autogramiád:

  • 21.7. 14:00 Mnoho povyku pro nic
  • 26.7. 14:00 Romeo a Julie

Ceny vstupenek se pohybují od 280 Kč. Více informací o programu a nákupu vstupenek najdete na oficiálních stránkách slavností pro Brno.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/William_Shakespeare

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.