PÓVL-X-MASS-FUNK – rozloučení se sedmým rokem Divadla Feste

  • PÓVL-X-MASS-FUNK – rozloučení se sedmým rokem Divadla Feste – ve středu 18. 12. 2013 od 19:30 v Kabinetu MÚZ.

    Připravujeme prezentaci projektu Davos, jehož součástí je módní přehlídka kontejnerových oděvů Póvl ve výlohách Kabinetu MÚZ a živá kontejnerová zpovědnice TOM (Třídění odpadu mysli). Dále pak Vánoční makrofon, kde se budete moci ujmout slova a věnovat příběh, přání nebo písničku svým blízkým. V průběhu večera vystoupí také Ochotnický spolek Divadla Feste. Na after party pak DJs: Ranni Motch, B”nny.

    Uzavíráme sedmý rok a naše krev se mění. Omládla. Tedy: O kom je řeč, když je řeč o nás? Uzavíráme sedmý rok. Rok zdrojů.

  • Davos – zdroj první

    Z čeho stavíme inscenace? Často z odpadu, z vyhozených věcí, oděvů, myšlenek. První letošní projekt – Davos – jsme věnovali sledování odpadu ve veřejném prostoru. Založili jsme módní značku PÓVL, představili kontejnerovou zpovědnici TOM (Třídění odpadu mysli) a začali psát manifest trvalé udržitelnosti neziskového divadla. 18. prosince uzavřeme letošní část projektu a představíme možnosti participace veřejnosti v roce 2014.

  • Hodní, zlí & dotovaní – zdroj druhý

    Co jsou grantové peníze? Máme na ně nárok? Dokážeme je smysluplně využít? Druhý letošní projekt má formu dokumentární inscenace Hodní, zlí & dotovaní o grantech, dotacích a jejich smyslu. Inscenaci připravili režisér Vítězslav Větrovec a dramaturgyně Kateřina Menclerová, naši noví kolegové. Naším dalším novým spolupracovníkem se stal Petr Maška, dramatik, dramaturg a režisér.

  • Ochotnický spolek – zdroj třetí

    Odkud se berou a proč s námi (ne)chtějí pracovat? Proč je (ne)oslovuje myšlenka angažovaného divadla? Otevření Ochotnického spolku veřejnosti je třetím letošním počinem. Motivace k zapojení je věcí každého, neskládá se slib, neplatí se příspěvky. Chceme být divadlem pro veřejnost, chceme se podílet na jejích zájmech, chceme nabízet naše zázemí.

  • Kupci hvězd – zdroj čtvrtý

    Proč být angažovaní? K čemu vlastně je takové divadlo dobré? Citujeme krátké úryvky z knihy Intelektuál ve veřejném prostoru a vytváříme s nimi a kolem nich svět lidí, kteří nikým nevolení ovlivňují život společnosti víc než politici. Ptáme se, kdo to vlastně je intelektuál a proč slýcháváme, že jsme intelektuální divadlo.

    Divadlo Feste je nezávislé profesionální divadlo působící v brněnském prostoru Kabinet múz. Svůj název divadlo získalo díky postavě šaška v Shakespearově Večeru tříkrálovém – šašek Feste ve hře provokuje a nastavuje zrcadlo politice hraběcího dvora. DF tak svoji uměleckou práci angažuje v politických a sociálních látkách. Usilujeme o rozvoj otevřené občanské společnosti a to jak po stránce kulturní a estetické, tak i vědomostní a názorové. Divadlo Feste chce vést dialog.

    Eva Krčmářová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.