Výluka tramvají do Bystrce

Z důvodu výměny kolejnic a opravy tramvajové tratě bude od ranních výjezdů v sobotu 5. listopadu nepřetržitě do 19:30 hodin v neděli 6. listopadu 2011 vyloučen provoz tramvají v úseku Vozovna Komín – Bystrc, Ečerova.

  • Linka 1 bude v provozu pouze v úseku Řečkovice – Vozovna Komín.
  • Linka 3 pojede pouze v úseku Židenice, Stará osada – Vozovna Komín.

Výchozí zastávkou pro směr do centra bude po dobu výluky pro obě uvedené linky zastávka Komín, smyčka.

Vzhledem ke změnám v obězích vozidel na linkách 1 a 3 není možné v uvedených dnech dodržet garantované časy odjezdů nízkopodlažních vozidel zveřejněné v běžných jízdních řádech. Aktuální garantované odjezdy nízkopodlažních vozidel naleznete ve výlukových jízdních řádech.

Náhradní doprava bude zajištěna mimořádnou autobusovou linkou x1 po trase Vozovna Komín – Zoologická zahrada – Rakovecká – Bystrc, Ečerova. Linka x1 nahrazuje v daném úseku obě tramvajové linky (1 a 3). Navíc z důvodu opravy bude uzavřen kolejový přejezd u zastávky Branka. Autobusy linky x1 tak pojedou přímo po komunikaci Kníničská a vynechají zastávku Podlesí! Přestup mezi linkami 30 a x1 je tedy možný pouze v zastávce Kamenolom přechodem přes tramvajový pás mezi komunikacemi Bystrcká a Kníničská.

Vzhledem k jízdě po zcela odlišné trase nemohou autobusy náhradní dopravy ve vyřazeném úseku kopírovat jízdní řád tramvají, které nahrazují. Proto z důvodu zachování návazností mezi autobusy a tramvajemi v zastávce Vozovna Komín odjíždí autobus náhradní dopravy z Ečerovy přibližně o 2-4 minuty dříve než příslušná tramvaj podle pravidelného jízdního řádu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.