Brněnská zastávka Oázy života

  • Po městech Moravy a Slovenska proběhla minulý týden netradiční akce nazvaná putovní ekofestival Oázy života, kterou pořádala Škola přírodního stavitelství. Kočovala celá ekovesnice s jurtou, pyramidou a ukázkovým minidomkem z přírodních materiálů. Navštívili Bratislavu, Jihlavu a Brno.

    Mohli jste si doslova sáhnout na přírodní stavební materiály, jako hliněné omítky, štípaný šindel, rákos, pečené dřevo Thermowood, izolace z konopí, korku, slámy a ovčí vlny. Také byly na domku vidět přírodní dekorace z hlíny a nátěry z konopného oleje apod. Na minidomku se podílelo společně několik firem aktivních na poli udržitelného stavění.

    K vidění byli mimo jiné i krásné vertikální zahrady, kompostovací WC, větrné čerpadlo, větrná elektrárna, solární ostrovní systém. Veškeré propojení a využití v domě bylo názorně zobrazeno na panelech s nákresy efektivního hospodaření.

    Součástí ekofestivalu byla výstava netradičních ekostaveb a alternativních řešení, která bude i nadále putovat po různých městech Čech, Moravy a Slovenska.

    Petr Skořepa, předseda sdružení

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.