Kozí mejdan 2014

  • Již skoro 15 let na samotě Milkovice v Českém ráji chováme kozy a osly pro radost, nikoliv na maso, poskytujeme rozsáhlý prostor v rámci ekologické výchovy školním výletům, lidem dobré vůle možnost přijet si odpočinout od tlaku velkoměst nebo všedního života a pomoci při pracích na statku a v neposlední řadě pořádáme během srpnového úplňku kulturně-společenskou slavnost věnovanou kozám a svobodomyslnému způsobu života s názvem Kozí mejdan.

    Letošní Kozí mejdan proběhne od čtvrtka 7. do pondělního rána 11. srpna 2014. Milkovice jsou u města Libáň v okrese Jičín, a to mezi Kopidlnem a Sobotkou a zámky Dětenice a Staré Hrady.

    Kozí mejdan je nekomerční setkání ve volné přírodě, kde nenajdete pokladny, ploty, stánkaře, dealery, reklamy a ani předem vytvořený program. Přesto jsou zde k dispozici limonády, pivo, víno, bezmasá kuchyně, pekařské výrobky a samozřejmě muzika, divadlo, autorské čtení a další kulturní zážitky na dvou pódiích, ve stodole a na louce. To vše mezi stádem koz a oslů. To je také důvod, proč více než jinde návštěvníci dodržují to, že nic, ani nedopalky neodhazují na zem, ale vše umísťují do popelníků, košů a kontejnerů na odpad. Spát je možné ve vlastním stanu nebo pod širákem v sadu mezi stromy, případně v kupkách sena.

    Na Kozím mejdanu není předem stanovený program. To znamená, že může přijet v podstatě každý a zahrát jak v rámci hudební kapely nebo zajamovat s jinými muzikanty. Stačí vzít tedy jen hudební nástroj. Aparát, nástrojovka a zvukaři na obou podiích jsou zajištěny. Chcete-li tedy v rámci muziky, divadla nebo autorského čtení lidem něco předvést, neváhejte a přijeďte, případě tuto informaci předejte těm, kterým by se mohla hodit. Dění na pódiích bude jako v předchozích letech přenášeno v živém přenosu na www.kozitelevize.cz.

    Ještě je dobré vědět, že v blízkém okolí je celá řada restaurací s teplým jídlem a obchodů nejen s potravinami.

    Se srdečným pozdravem a přáním prožití krásného léta

    Stanislav Penc, Spolek přátel koz

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.