Festival pro židovskou čtvrť Boskovice 2007

Festival pro židovskou čtvrť s názvem Boskovice 2007 je zaměřený na propagaci jedinečné urbanistické památky v tomto jihomoravském městě. Od 19. do 22. 7. 2007 se uskuteční jeho již patnáctý ročník. Ve čtyřech dnech budou mít návštěvníci příležitost vychutnat si bohatý program, který ovládne celé město. Festival Boskovice je svého druhu unikátní festival ve Střední Evropě, představuje zajímavosti jak z hudební, tak i z divadelní a filmové scény, výstavy, autorská čtení a spoustu dalších počinů. Také tento patnáctý ročník festivalu nabídne velkou škálu lahůdek:Návštěvníci se opět mohou těšit na koncerty v amfiteátru letního kina (Michal Prokop & Framus Five, -123 minut, Tata Bojs, Visací zámek, Už jsme doma, MCH Band…), hudební scénu za muzeem, jazzovou scénu v zámeckém skleníku – zde vystoupí např. Vertigo Quinted + Dorota Barová (Tarafuki), Dydimos, Madfinger, Rajnošek B.and a další. Divadla budou opět k vidění na hradě, promítat se bude v kině Panorama i v amfiteátru, výstavy chystáme v Muzeu Boskovicka (výstava k 30. výročí Charty 77, 15. let festivalu v Boskovicích) a chybět nebudou ani autorská čtení, přednášky, výlety a další překvapení.

Rozhodně by si však návštěvníci neměli nechat ujít i zajímavá místa v Boskovicích, jenž samotná nabízí řadu krásných zákoutí. Židovský hřbitov bude během festivalu veřejně přístupný, v synagoze proběhnou komornější projekty (Sestry Steinovy, Irena a Vojtěch Havlovi, Michal Kořán…). K posezení zve také Literární čajovna nesoucí jméno slavného boskovického rodáka Hermana Ungara s přilehlou kafírnou. Neméně inspirativní může být procházka naučnou stezkou židovskou čtvrtí a návštěva dalších míst v Boskovicích.

Přijeďte za pohodou do Boskovic!!

1 thought on “Festival pro židovskou čtvrť Boskovice 2007

  1. Pro návštěvníky, upřednostňující elektronickou scénu mohu potvrdit, že na “klasickém” místě na palouku pod staletým stromem nahoře na hradě vystoupí brněnští THCrew po celou dobu trvání festivalu. Očekávejte nekonečnou sérku reggae, breakbeatu, freeteku a všech příbuzných žánrů. Budeme tam.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.