Jihomoravský Sedlec rozproudí hudební festival. Sedlfest nabídne 15 kapel i speciality české kuchyně

  • V srpnu zažije vinařská obec Sedlec v Jihomoravském kraji rytmické tornádo, které zde rozproudí dvoudenní akce s názvem Sedlfest. Druhý ročník festivalu, který se bude konat 1. a 2. srpna 2014, totiž přivede do sedleckého areálu hudebníky různých žánrů od blues po world music. Návštěvníci se mohou těšit na 15 kapel, doprovodný program i speciality místní kuchyně.

    Mezi hlavní hvězdy festivalu patří kritiky oceňovaná kapela Květy, která už v pátek 1. srpna představí svou originální multižánrovou hudbu. Kapela chystá pro hudební nadšence speciální set, zazní například i sklady z alba Bílé včely, které bylo nominováno na ceny Vinyla a Apollo. Opojné vystoupení s prvky rocku, jazzu, moravského folklóru a world music také předvede stálice české alternativní scény Petr Váša a kapela Ty Syčáci. Sobotní odpoledne pak zpříjemní festivalovému publiku jazzová kapela Tres Quatros Kvintet. Ta na sebe vloni upozornila vítězstvím na celostátní přehlídce jazzových talentů Mladí ladí jazz. Druhý srpnový večer scénu rozproudí i FruFru se svým novým repertoárem z alba Freak show.

    „Sedlfest nabídne návštěvníkům uvolněnou atmosféru a neotřelý hudební program. Ten je záměrně připraven tak, aby dal lidem možnost se zaposlouchat do různých hudebních žánrů, a zároveň jim představil rozmanitost české hudební scény,“ upřesňuje Pavel Michlík, organizátor festivalu. Kromě dvou dnů nabitých hudebními zážitky se návštěvníci mohou těšit i na netradiční festivalovou atmosféru historického areálu sirných lázní. Akce vychází vstříc i rodinám s dětmi, pro které je na sobotu připraven odpolední program. Občerstvení na akci zajistí místní obyvatelé. Podávat se bude maso pečené na ohni, poctivý domácí guláš a pochoutky z grilu a udírny.

    Dvoudenní vstupenku na festival mohou zájemci o pohodový start srpna zakoupit za 200 Kč v předprodeji v síti Ticketon. V ceně vstupného je zahrnutý nejen hudební zážitek, ale také parkování a stanování na přilehlé louce. Festival v Sedleci je i ideálním prázdninovým cílem pro všechny milovníky cyklistiky. Areálem totiž prochází několik cyklostezek. Na místo tak mohou návštěvníci dojet i poněkud netradičně – na kole. Sedlecký festival pořádá Občanské sdružení Instrumental.

    Základní informace o Sedlfestu

  • Datum konání: 1. – 2. 8. 2014. Hlavní hudební program festivalu začne v pátek 1. 8. 2014 v 18:00
  • Místo: Sedlec, historický areál sirných lázní
  • Účinkující: Květy, Ty Syčáci, Capre, FruFru, Manon Meurt, Tres Quatros Kvintet, Popsmog, Ladislav Šiška, Alia Tempora, Tyršova společnost, Bedofem, Domácí žvýkání, Next Round, Search and Destroy, Hefaistova Lyra
  • Cena vstupenek v předprodeji: jednodenní vstupenka za 150 Kč, dvoudenní za 200 Kč
  • Cena vstupenek na místě: jednodenní vstupenka za 200 Kč, dvoudenní za 300 Kč
  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.