Dobrá zpráva pro příznivce Nejstaršího Fordu Transit, nalezeného před časem v Brně, vyšla v posledním, ještě teplém časopisu Classic Ford.
Což je asi tak něco podobného, jako by se vyjádřil sám Henry. Ale pozor nadšenci, nadpis sebou stále nese otazník. Nejstarší se šel právě opískovat a nenechává se zatím vzrušovat spekulacemi,
zda je opravdu tím na světě nejstarším a v klidu se připravuje na slavnostní vypuštění svého nejmladšího brášky v Německu 7. 5. 2006. Tam už také bude jasno.

1 thought on “Classic Ford:

  1. Vypadá to, že Vlastík strčil do kapsy i Anglány, kde nejstarší Transit v provozu byl vyroben v roce 1966, jedná se o “bull nose” s dvoumontáží, původním motorem Perkins 4018 a patří jistému Neilovi Cottamovi, který má ještě jednoho dieselového Transita z roku 1971, se kterým denně jezdí do práce. Všichni tři na obrázcích v příloze.
    V Anglii je sice ještě jeden starší kousek vyrobený v roce 1965 – Transit Panel Van, ale je to muzejní exponát Ford Heritage Collection (vystaven v Essexu) a nespadá do pravidel soutěže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.