brno.rozhlas.cz zcela v novém!

  • Český rozhlas Brno na konci minulého týdne zprovoznil své webové stránky brno.rozhlas.cz ve zcela nové moderní podobě. Změna se netýká jen grafiky, ale přibývá další obsah a mění se struktura webových stránek stanice.

    „Celá série regionálních stanic Českého rozhlasu zahrnuje třináct samostatných webů. Mají podobný styl, ale jejich struktura a obsah je unikátní podle potřeb vysílání pro každý region České republiky. Nejde také zdaleka jen o facelift jejich grafické podoby a systému navigace. Každý nový web regionální stanice ČRo zapojujeme do internetové struktury Českého rozhlasu. Příspěvky regionálních stanic se tak začínají stále častěji objevovat na tematických webech ČRo, jako jsou Umění a kultura, Životní styl, Cestování, Komentáře a názory a další. Až převedeme všechny weby regionálních stanic do nové struktury a grafiky, zavedeme dvojí využití obsahu rozhlasového vysílání i opačným směrem. Příspěvky s regionální tematikou, které se připravují na celoplošných stanicích, se budou promítat i na weby regionů,“ říká Alexandr Pícha, ředitel Českého rozhlasu Internet.

    Novým obsahem na inovovaných webech regionálních stanic jsou informace o vysílaném programu. Stejně jako na celoplošných stanicích ČRo se generují automaticky do podrobného programového schématu každé stanice do rubriky Program, ale také na titulní stránku webu a do speciálního audio-přehrávače pro všechny stanice Českého rozhlasu.

    „Jakékoli usnadnění komunikace s posluchači je mimořádně důležité,“ dodává Ludvík Němec, ředitel Českého rozhlasu Brno. „Naši posluchači už si zvykli, že komunikace mezi nimi a rozhlasem není jednosměrná, že naše stanice je nejposlouchanějším regionálním studiem Českého rozhlasu i díky tomu, že je po většinu vysílacího času doslova kontaktní, že program je od pěti hodin ráno až do večera přístupný hlasům a názorům posluchačů. Věřím, že díky našim novým webovým stránkám budou ty kontakty mezi námi ještě těsnější a důvěrnější.“

    Alena Podlucká

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.