iDNES.cz dnes spustil regionální zpravodajský portál

Zpravodajský portál iDNES.cz dnes spustil regionální on-line zpravodajství z Brna a okolí na internetové adrese http://brno.idnes.cz.

Brno iDNES.cz: zprávy z Brna on-line

Praha, 10. března 2008

Nejdůvěryhodnější zpravodajský portál iDNES.cz dnešním dnem spustil regionální zpravodajské stránky Brno iDNES.cz (http://brno.idnes.cz). Jejich cílem je přinášet zpravodajství a informace všem, které zajímá, co se v Brně a jeho okolí děje.

“Stránky Brno iDNES.cz by měly oslovit všechny, kteří se zajímají o aktuální dění v moravské metropoli a mají k ní nějaký vztah. Tedy nejen lidi, kteří ve městě žijí, ale i ty, kteří se třeba kvůli zaměstnání či studiu přestěhovali například do Prahy a ke zprávám z Brna se dosud složitě dostávali,” uvádí Petr Orálek, zástupce šéfredaktora deníku MF DNES.

Spolu se zpravodajstvím budou stránky přinášet i informace a zajímavosti z kulturního dění v Brně. Pro čtenáře jsou připraveny kulturní programy z celé jižní Moravy. Speciální rubrikou je Brněnská scéna, v níž čtenáři najdou nejen řadu publicistických článků, rozhovorů či on-line diskusí s významnými osobnostmi. Je to prostor pro kulturní i historická témata, recenze či polemiky.

Projekt Brno DNES.cz bude velmi úzce provázán s regionálními přílohami Brno a Jižní Morava. Regionální zpravodajský tým MF DNES tvoří pro Brno iDNES.cz nejen dokonalé a profesionální zázemí, ale poskytuje mu i řadu nenahraditelných zkušeností.

„Je to pilotní projekt, kdy informace pro internetové i tištěné zpravodajství bude zpracovávat jeden redaktor ve společné redakci,” doplňuje Petr Orálek.

O mediální skupině MAFRA:

Mediální skupina MAFRA sdružuje pod svou střechou produkty ze všech oblastí mediálního trhu. Vlajkovou lodí je nejčtenější seriózní deník Mladá fronta DNES, druhým deníkem ve skupině jsou Lidové noviny, kategorií bezplatných deníků zastupují pražský Metropolitní Expres a nově od konce roku 2007 deník Metro.
Zpravodajské portfolio doplňují nejdůvěryhodnější zpravodajský portál iDNES.cz a server Lidovky.cz, dalším portálem je pak jobdnes.cz pro vyhledávání zaměstnání.
Do skupiny patří i dvě pražská rádia – Expresradio 90,3 FM a rádio Classic FM, hudebně-společenský časopis FILTER, lifestylový časopis YOP!, časopisy Svět mobilů a MOBILHRY a hudební televize Óčko.

2 thoughts on “iDNES.cz dnes spustil regionální zpravodajský portál

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.