Čejkovické bylinkové slavnosti poslední prázdninovou neděli

  • První zářijovou a zároveň poslední prázdninovou neděli v 11 hodin zahájí společnost Sonnentor, známá také pod názvem Sluneční brána, v moderním areálu na kopci nad historickými Templářskými sklepy Čejkovické bylinkové slavnosti. Sonnentor otevře své sluneční brány všem zájemcům o zhlédnutí procesu výroby čajového sáčku od výkupu bylinek přes zpracování až po jejich balení. V pořadí již 4. ročník se ponese ve znamení sv. Hildegardy a slavnostního otevření přírodní zahrady – Bylinková zahrada sv. Hildegardy, která bude zajímavým obohacením zážitkové exkurze do výroby čajů zvané Bylinkový ráj. Bylinkový ráj Sonnentor navštívilo od začátku roku již 2700 milovníků bylinek a koření.

    Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a zajímavý program pro děti i dospělé, přilákaly na Čejkovické bylinkové slavnosti minulý rok více než 8000 návštěvníků. Součástí letošního bohatého programu budou prohlídka zpracovatelských a výrobních prostor, mini biojarmark, odborné přednášky, diskuze s pěstiteli a ochutnávky. Návštěvníci se mohou osobně setkat a popovídat si se zakladatelem Sonnentoru Johannesem Gutmannem a také vyslechnout poutavý životní příběh Otakara Jiránka – zakladatele společnosti Country Life. Zvláště pro děti bude společně s Bárou Seidlovou a děvčaty Zbytovskými připravené veselé divadelní představení. Přijede také hrnčíř Kuna a tetičky od Kyjova předvedou ruční výrobu másla. Na přilehlé louce mohou děti vyzkoušet lukostřelbu a jízdu na ponících. A zatímco se děti zúčastní přírodně naučné stezky vedené místním sdružením Brontosaurus, rodiče mohou z deky na louce nebo přilehlé sluneční čajovny a kavárny přihlížet, odpočívat anebo se dozvědět od zaměstnanců společnosti o férových (fair trade) projektech Sonnentoru po celém světě. Fotodokumentace z nedávné cesty do Nikaraguy návštěvníky doslova vtáhne na horské kávové plantáže. Všudypřítomná vůně máty, meduňky, citronové trávy nebo kardamomu společně s tradiční Varmužovou cimbálovou muzikou dokreslí pohodovou přátelskou nedělní odpolední atmosféru. Občerstvení zajistí Rebio – provozovatel vegetariánských biorestaurací v Brně. O zdravém vaření popovídá šéfkuchař Rebia Vlastík Kelbl a o zdravém životním stylu paní Margit. Vstupné na slavnosti v podobě tombolového lístku, stejně tak, jako prohlídka přilehlých Templářských sklepů budou pro všechny zdarma.

  • První prodejna Sonnentor v centru Brna

    S nadcházejícím zářím – měsícem biopotravin, chystá společnost Sonnentor otevření své první podnikové prodejny mimo Čejkovice. V nádherných historických prostorách objektu Modrá hvězda na Šilingrově náměstí v samotném centru Brna bude v pondělí 2. září zahájen prodej kompletního sortimentu Sonnentor nabízející více než 700 produktů.

  • O společnosti Sonnentor

    Společnost Sonnentor byla založena v roce 1992 Johannem Gutmannem a Tomášem Mitáčkem. Sídlem firmy se stala jižní Morava. Výchozí myšlenkou bylo uvést selské biospeciality jako jsou bylinné čaje, ovocné pomazánky, koření, dárkové a jiné zboží na místní a mezinárodní trh pod logem smějícího se slunce. Dnes má společnost se sídlem v Čejkovicích u Hodonína 75 zaměstnanců a vyváží své produkty do více než 50 zemí po celém světě. V současné době patří k rodině Sonnentoru více než 200 biopěstitelů. Hlavní obchodní myšlenkou je zušlechťování produktů přímo na bio-farmách, dlouhodobá spolupráce, stálost a co možná největší transparentnost, která umožňuje zpětnou dohledatelnost.

    Sonnentor – Tady roste radost

    Další informace najdete na Facebookovém profilu www.facebook.com/SonnentorCejkovice.

    Ondřej Hampl

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.