Den otevřených dveří ve zlínském studiu Českého rozhlasu Brno

  • Naše posluchače a příznivce naší stanice zveme na Den otevřených dveří ve zlínském studiu Českého rozhlasu Brno. Zájemcům o prohlídku vysílacího studia, režie, exteriéru a interiéru krásné vily původního majitele J. A. Bati a setkání s redaktory se budova Českého rozhlasu Brno ve Zlíně otevře v sobotu 21. září od 9 do 14 hodin.

    Zlínské studio Českého rozhlasu Brno sídlí ve funkcionalistické vile Jana Antonína Bati a návštěvníci Dne otevřených dveří tak mohou vidět kromě rozhlasového studia i rekonstruované prostory vily spjaté s historií Zlína. Průvodcovské profese se tentokrát ujme redaktorka a moderátorka kontaktních pořadů Apetýt a Rendez-vous Blanka Kovandová.

    Od 9 hodin mohou být návštěvníci přítomni živému vysílání Písniček pro duši s Věrou Hotařovou a Pavlem Nášelem. Poté Věra Hotařová provede posluchače a návštěvníky dalšími dvěma hodinami pravidelného sobotního Apetýtu. „O hudbě a písničkách bude i další hodina. Budu si povídat s Antonínem Gajdošem, vedoucím Domova pro seniory v Buchlovicích, a s vrchní sestrou tohoto zařízení Ludmilou Hájkovou. Nechají nás nahlédnout do tvůrčí dílny jejich věhlasného rokového sboru seniorů BUDU, který vystoupí i v doprovodném programu Dne otevřených dveří,“ doplňuje autorka a moderátorka Apetýtu Věra Hotařová. V další hodině zaměří oblíbené Kukátko, tentokrát nikoliv do kuchyní přes telefonická spojení, ale na posluchače a hosty přímo ve studiu.

    V pravé poledne po zprávách bude následovat oblíbené Blahopřání s písničkou s Karlem Hegnerem, také živě vysílané ze zlínského studia.

    Doprovodný program u vily zajistí rokový pěvecký sbor BUDU z Domova pro seniory v Buchlovicích a folk-rocková kapela Dareband ze Vsetína.

    Zlínské studio Českého rozhlasu Brno, sídlící ve vile J. A. Bati, najdete ve Zlíně na ulici Osvoboditelů 167 (za kolektivním domem).

    Alena Podlucká

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.