Pokračuje natáčení pohádky Sněžný drak

  • Zámek ve Valticích na Břeclavsku znovu ožije pohádkovým příběhem. V sobotu 12. listopadu se sem vrací štáb brněnského studia České televize, aby pokračoval v natáčení pohádky Sněžný drak. Pod vedením režiséra Eugena Sokolovského se tak zdejší zámecké prostory znovu změní v kulisy klasického pohádkového příběhu o lásce, která musí překonat nejednu překážku.

    Velkou část pohádky štáb natočil už letos v srpnu. Hlavní hrdinové, princezna Laura a její vyvolený princ Jan (Petra Tenorová a Petr Lněnička) zažili nejednu náročnou natáčecí scénu na Dalešické přehradě, v moravskokrumlovské oboře, Moravském krasu a valtickém zámku. V dalších rolích diváci uvidí Sašu Rašilova, Zuzanu Slavíkovou, Jitku Čvančarovou, Arnošta Goldflama, Martina Myšičku, Pavlu Tomicovou, Jiřího Pechu a další herce.

    Příběh vypráví o princezně, která vyrůstá bez matky. Její otec, vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. A nikdo vlastně neví, proč tak spěchá. Král na zámku uspořádá velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů vůbec nezamlouvá… Teprve potom vychází najevo, že za vším stojí dávná kletba, vládkyně říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna tak se svým vyvoleným procházejí náročnou a nebezpečnou cestu…

    „Sněžný drak je krásný klasický pohádkový příběh, ve kterém láska překonává všechny překážky,“ říká režisér Eugen Sokolovský a netají se spokojeností s představiteli hlavních rolí. „Spolupracuje se s nimi báječně, i když po nich nezřídka chceme kaskadérské kousky,“ vzpomíná na srpnové natáčení. Jízda na koni, šerm, pády do vody, to všechno pohádkoví hrdinové zvládají s naprostou samozřejmostí.

    Po dotočení hraných scén práce na pohádce zdaleka neskončí. Celým příběhem se totiž budou prolínat náročné digitální triky. Na televizní obrazovce se Sněžný drak objeví zřejmě v závěru roku 2012.

  • Režie: Eugen Sokolovský
  • Kamera: David Ployhar
  • Scénář: Jan Gardner
  • Hudba: Miloš Štědroň
  • Dramaturgie: David Ziegelbauer, Jaroslav Kravka

    Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

    Foto: archiv ČT, Michael Kucharski

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.