Špičky evropské archeologie se potkají v Mikulově

  • Do Mikulova na jižní Moravě se na konci října sjedou špičkoví archeologové 13 zemí Evropy a zámoří diskutovat moderní trendy ve středoevropské i světové archeologii.

    Mezi 24. a 26. říjnem 2012 se v Mikulově uskuteční mezinárodní konference “Theory and Method in the Prehistoric Archaeology of Central Europe“, která díky svému jedinečnému zaměření a programu přilákala množství významných archeologů.

    Již druhý ročník konference si klade za cíl koncentrovat na několik dní do jednoho místa jak středoevropské archeology, tak jejich západoevropské a zámořské kolegy a zároveň vytvořit prostor pro společnou diskusi se studenty. Celkem zazní 33 příspěvků v anglickém jazyce, které se budou zabývat lovecko-sběračskými i zemědělskými komunitami v evropské minulosti, nejnovějším vývojem v archeologii, vztahem člověka k přírodě a klimatem v pravěku či zneužití archeologie pro politické účely.

    „Ve střední Evropě nám chyběl diskusní prostor zaměřený na teoretické otázky pravěku, proto jsme se rozhodli zorganizovat vlastní konferenci,“ říká František Trampota z Regionálního muzea v Mikulově a dodává: „Pozvali jsme tedy evropské špičky akademické obce a zároveň vytvořili prostor pro společnou diskusi se studenty.“

    Jan Kolář

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.