Premiér neumí držet slovo?

Vážení přátelé,
posílám Vám dopis SMS ČR (Sdružení místních samospráv ČR – pozn. red.), který upozorňuje na to, že náš pan premiér slibuje, ale na své sliby zapomíná. Nechci spekulovat proč, ale je zřejmé, že řešení otázky více než 6 tisíc obcí ČR jej asi zase tak moc nepálí.

Proto se nejen naše obec připojila k výzvě SMS ČR a vyvěsili jsme vlajky, aby naši občané viděli, že není vůle, přeřadit je z kategorie občanů podřadných, do kterých je zařazeno 80% naší populace a alespoň je přiblížit k 20% občanů, kteří jsou v současné době privilegovaní. Ne nechceme být privilegovaní, chceme jen spravedlivější rozdělování daní. Vím, že současná politická situace, kdy naše politiky velkých stran řídí různí lobisté a mafiáni, kteří nechtějí přijít o svoje tunely Blanka a karty, není jednoduchá. Ale i přispěním médií je možné tento stav napravit.

S pozdravem

Jaroslav Žalkovský, DiS. – starosta obce Zbýšov , tajemník STAN pro JMK a člen CV STAN.

__________________________________________________________________________________________________
Sdružení místních samospráv ČR
www.smscr.cz / info@smscr.cz
Zlín – Prštné, Nábřeží 599, 760 01/ 577 688 203
IČ: 75130165 č.ú.: 186420360 / 0600


Vážené paní starostky, vážení páni starostové,
sliby se mají plnit, o to víc, pokud zazní z úst předsedy vlády. Všichni máme v živé paměti premiérovo sdělení vyslovené za přítomnosti mnoha set starostů dne 21. 9., že do konce měsíce října vláda projedná a schválí novelu zákona o RUD (Rozpočtové určení daní – pozn.red.) s maximálně trojnásobným parametrem podílu mezi Prahou a nejmenší obcí.

Říjnové dny se nemilosrdně blíží ke konci a ono opět NIC. Nastal proto čas připomenout premiérovi jeho slova a dát zřetelně najevo, že starostové nespí a nadále trvají na svém požadavku. Chceme nový RUD v co nejbližší době!

Jak na to? Vyvěsíme „vlajky za nový RUD“ na našich obecních úřadech. Ať premiér vidí, že sliby se dávají od toho, aby se plnily. A vlajky jsou tou nejlepší připomínkou napříč naší republikou. Vyvěšování proto začneme hned v úterý 1. listopadu. Proto Vás vyzýváme, vyvěšujte vlajky, propagujte RUD do médií, mezi občany i mezi méně poučenými kolegy z nezapojených obcí a měst. Je to naše společná věc!

Vážené paní starostky, vážení páni starostové,
děkujeme Vám, že táhnete s námi za společný provaz, jedině s Vámi dosáhneme cíle!

S přátelským pozdravem
Ing. Josef Bartoněk,
předseda SMS ČR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.