33. Letní filmová škola Uherské Hradiště

Další ročník Letní filmové školy, jejímž hlavním organizátorem je Asociace českých filmových klubů, proběhne opět v Uherském Hradišti, a to ve dnech 20. – 29.7.2007. Kulturní, především však filmová akce, je svou velikostí srovnatelná s velkými filmovými festivaly. Avšak svým posláním i průběhem naprosto originální a jedinečná u nás i ve světě.

Poslání LFŠ i po 40 letech zůstává stejné – prohlubovat odborné vzdělání organizátorů a lektorů filmových klubů a v posledních deseti letech i dalších milovníků filmového umění a historie a současně prohlubovat přirozenou spolupráci s jinými druhy umění.

Za dobu svého trvání si Letní filmová škola (LFŠ) vydobyla přední místo nejen mezi klíčovými filmovými, ale i obecně kulturními událostmi v České republice. Zatímco do Karlových Varů jezdí nadšenci za současnou kinematografií, v Uherském Hradišti si chtějí především doplnit a zdokonalit své vědomosti v tomto oboru samém. Přestože LFŠ každý rok roste, zůstává stále akcí nezávislou a zásadně alternativní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.