Festival Future Shorts se vrací do Brna!

  • Světový festival krátkých filmů Future Shorts se po třech měsících vrací do Brna. Historicky druhé promítání festivalu Future Shorts Brno se bude konat 4. června 2013 v 20:00 na nádvoří kavárny Trojka v Domě pánů z Kunštátu. Před a po skončení promítání krátkých filmů se diváci mohou těšit na audiovizuální doprovodný program v režii Hertz|Kunst-Plattform.

    Future Shorts je největší síť festivalů krátkých filmů na světě, která 4x ročně přináší výběr toho nejlepšího ze světové produkce tohoto žánru. Jeho hlavní myšlenkou je společenský zážitek z filmu, který funguje jako spojovací element mezi diváky nehledě na polohu, věk, sociální postavení nebo politický názor.

    Přesně této představy se drží také pořadatelé festivalu Future Shorts Brno – skupina zapálených studentů z Masarykovy univerzity v Brně – kteří už mají za sebou první úspěšné promítání, jež se konalo v kavárně Trojka v březnu. „Člověk se tu cítí spíše jako součást komunity, než jako divák festivalu, který má přesně vymezený harmonogram a hranice…,“ zněla reakce jednoho z nadšených návštěvníků vyprodaného promítání.

    Future Shorts oslavuje ty nejlepší a nejvíce inovativní krátké filmy a spojuje globální příběhy s globálním publikem.

    Jarní program festivalu se skládá ze šesti krátkých filmů, které vznikly na čtyřech kontinentech. Každý je jiný – jak zpracováním, tak příběhem. Všemi se ale proplétá téma objevování, změny a snahy žít a užít si svůj život. Sledujeme polského fotbalového rozhodčího, Korejce, který se znenadání setká se svým otcem, malého chlapce snažícího se porozumět světu dospělých, stoletou švédskou babičku, která každý den plave, nečekaný zvrat na bazénové párty a ctižádostivého bubeníka, který nastupuje na elitní školu. Všechny filmy byly oceněny na prestižních mezinárodních filmových festivalech.

    Filmy jsou promítány v originálním znění s českými i anglickými titulky, takže mohou nalákat také zahraniční studenty, návštěvníky Brna či místní komunitu cizinců. Filmová projekce na netradičním místě pod širým nebem má jistě šanci obohatit kulturní život v samém středu města Brna.

    Lucie Šmídová

    www.facebook.com/fsbrno

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.