La Science des rêves…

neboli Nauka o snech je jedním ze stěžejních snímků, které byly k vidění v rámci Festivalu francouzských filmů v kině Art.

Nebojte se shlédnout tento vskutku unikátní výtvor společně se svými ratolestmi. Papírový les v minilodi, plně funkční časostroj, koncert plyšových medvídků a nebo policejní auto z lepenky v životní velikosti jim udělá určitě dobře..

Nauka o snech je vlastně naprosto šíleným, na první pohled nepochopitelně neuchopitelným tripem do kolážové říše divů, která je vyrobena z papíru, lepenky, celofánu a lidských představ. Tato laškovně romantická fantasie, odehrávající se v chaotickem mozku Stephana Mirouxa (Gael Garcia Bernal), mladého výstředního muže, jehož šílené sny neustále útočí na realitu nudného života a na prostou absenci tvůrčího elementu při práci v jednom pařížském vydavatelství.

Jakmile se u Stephana spustí snová fáze R.E.M., prodělává divokou proměnu v charismatického moderátora “Stephane TV,” přednášejícího lekce z “nauky o snech” do papírovych kamer. Ve skutečném životě hyne láskou ke své tak trochu bláznivé sousedce Stephanii (Charlotte Gainsbourg). Protože, ja zdá se, není s to získat si srdce Stephanie v bdělém stavu, rozhodne se hledat řešení ve svých snech.

Scénář a režie: Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.