XIII. Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava

Váš domácí festival / MFDF Jihlava letos rozšíří počet svých kinosálů hned o několik nových (a na české festivalové mapě nevídaných) projekčních míst. Vybrané snímky letošního programu totiž přenese přímo do domácností, které o účast v projektu projeví zájem a budou ochotny přivítat předem dohodnutý počet zájemců z řad festivalových účastníků.

Ojedinělý projekt vybrané obývací pokoje promění v domácí kinosály. Umožní vychutnat si pozoruhodné filmy nejen na plátně kin, ale i doma na obyčejné televizní obrazovce. A to za doprovodu zajímavých hostů, kteří filmy do Jihlavy doprovází.„Přestože jihlavský festival je kontaktní událostí, která neodděluje hosty a účastníky červenými koberci a VIP salonky, půjde v případě „Vašeho domácího festivalu“ o nový zážitek a zcela bezprostřední setkání s filmem a jeho tvůrcem. Masu diváků v temném kinosále nahradí několik desítek konkrétních tváří v prostředí autentických bytů a jejich obývacích pokojů či kuchyní. V současném českém prostředí naprosto unikátní gesto navazující na tajné bytové přednášky či divadelní představení pořádané v době normalizace,“ vysvětluje pohnutky nového projektu Marek Hovorka.

V den každé projekce ráno budou moci akreditovaní účastníci poslat SMS, z nějž se pak obratem dozvědí adresu, kde se dané promítání uskuteční, a kontrolní identifikační kód. První projekce se uskuteční ve středu 28. října, poslední pak v sobotu 31. října. Přesný harmonogram promítání bude upřesněn ve festivalovém programu.

Zájemci, kteří rádi promění svůj obývací pokoj ve festivalový mini-kinosál, se mohou obracet na produkci MFDF Jihlava (Lenku Randíková, produkce doprovodných akcí, lenka@dokument-festival.cz, +420 774 101 655). Technické vybavení může v případě potřeby zajistit festival.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.