Blízká setkání třetího druhu nad Brnem

Jaký nebeský úkaz se naskytl brňákům, vracejícím se v neděli v podvečer po silnici od Slavkova k Brnu…. Podobně jako Ignis Brunensis byl zdarma, ovšem na rozdíl od Ignis Brunensis zcela bezpečný, karcinogenů prostý. Potichu.

FOTO: Daniela Matějková

24 thoughts on “Blízká setkání třetího druhu nad Brnem

  1. Úžasný, ekologisti si našli nový terč – Ignis Brunensis. Zvláštní, že si od nich stejnou kritiku nevysloužily ty miliony ohňostrojů, které se děly a dějí po světě mimo tento mladý festival. Zase jim jen leze krkem, že se něco děje v Brně.

  2. Nene pane. promiňte, ale sázím se o co chcete, že do 3 let to ohňostrojové šílenství skončí. Pan Vlašín, pan Ander, Drápalová, Bartůšek… oni moc dobře ví, že tady z nebe padá něco, co znají důvěrně zejména kuřáci cigaret… A na to je přece zákon, ne? Pasívní příjem karcinogenních látek, děkuji, nechci. Navíc vždy zešílí můj pes a co asi zažívají srnky, ryby, babičky, vnučky…to ani nechci domýšlet. Chápu tu zábavu, ok, jednou za čas, jako v každém velkoměstě, ale tohle co se děje tady, to ne. Čeho je moc, toho je příliš. Nejsme padlí na hlavu. Morávkovi STOP.

  3. Jste si jisti, ze to neni hrib nad Dukovanama? 🙂 To by bylo jeste wo neco horsi, nez spad z rachejtli…;-)

  4. Tak to abychom zrušili Silvestr a vůbec zakázali prodej veškeré pyrotechniky. Máte pocit, že brněnští psi, srnky, ryby, babičky, vnučky… jsou zranitelnější než ti samí kdekoli jinde? Protože jestli ne, tak tady něco hapruje…

  5. Vaše poslední věta Vás přesvědčivě usvědčuje, že jaksi nejste v obraze. Velké ohňostrojné festivaly se pravidelně pořádají ve Vancouveru, v Québecu, Detroitu, na Maltě, v Singapuru a v dalších lokacích. Ve vyspělých zemích je běžné velkolepým ohňostrojem několikrát do roka, někde i do měsíce, oslavovat významné události. Sama zmíněná silvestrovská noc trumfne dopady brněnského festivalu ve všech ohledech…
    Zkrátka bych chtěl brněnské ekologisty znovu požádat, aby se věnovali skutečným problémům, pokud možno těm, kterým rozumí.

  6. jste neobjektivní. vím zcela jistě, že v brně se pořádá nevíce ohňostojů v evropě. najděte důkaz, že existuje kterékoliv jiné město, kde se koná více ohňostrojů, častěji a větší. kupř. tady v praze mnohem méně, ve všech ostatních městech ČR ještě méně… dokažte, že je to někde horší a máte moji omluvu. prosím objektivní podloženou informaci, vzhledem k místním podmínkám – připomínám, že v brně se nstydí dělat to v historickém obydleném středu nebo nad zdrojem pitné vody (přehrada).

  7. Nevím jaký má význam, jestli se někde “koná více ohňostrojů, častěji a větší”. Pokud by byly ohňostroje tak škodlivé, jak tvrdíte, nesměly by se konat vůbec.
    Je logické, pokud je Brno místem festivalu ohňostrojů, že se jich tu koná víc než v Praze nebo Horní dolní.
    Dávám Vám tu odkazy s informacemi o dalších ohňostrůjných soutěžích v Evropě (i když nechápu, proč se omezujete jen na Evropu), které byste snad měl/a mít pečlivě nastudované, když tu takto “zasvěceně” brojíte.
    http://www.hannover.de/htservice/veranstalt/feuerwerk/
    http://www.britishfireworks.co.uk/
    http://www.phoenixfireworks.co.uk/43_competition_international_fireworks_festival_san_sebastian_2006.htm
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fireworks

    Omlouvat se nemusíte, stačí, když se nad tím zamyslíte.

  8. Teda pane rh vy asi nerad přijímáte cizí názor. Když se zde před časem objevil první článek o škodlivém vlivu ohňostrojů, překvapilo mě to a tak trochu připomělo kultovní sci fi Den trifidů.
    Vy asi soudě dle vašich “oblíbených” budete zastáncem ohňosrojů. V naší redakci nopak zarputilí odpůrci ohňostrojů nejsou.
    Připadne mi však zvláštní, že se v souvislosti s ohňostrojmánií neobjevují články alespoň se základními informacemi o tom, co vlastně z toho nebe padá. Nemyslíte že by to těch 800 000 návštěvníků nezaujalo? Navíc nic na tom není, na cigaretách je to napsané a nikdo se nediví. Na každé vstupence na velkou cenu je napsané “motorsport is dangerous”, etc..

  9. Toto je ukázkový příklad toho, jak veřejnoprávní média nezvládají svou společenskou roli. A to buď díky vlastní neschopnosti, a nebo, a to je pravděpodobnější, neexistují tady žádná nezávislá média. Prostě jim říkají o čem psát budou a jak a o čem se psát nebude.
    Kdokoliv pak napíše jiný než oficiálně prezentovaný názor, je za neobjektivního málem extrémistu.
    Role magistrátu je potom ještě tragičtější – jako vždy, občan je zde pouze nástrojem něčího kšeftu.

  10. A nemyslíte, že třeba není o čem psát? Žádná četná dosud konaná měření neprokázala škodlivost ohňostrojů. Připadá mi absurdní, že by země, které jsou v ekologii na míle před námi, dovolily na svém území pravidelně spouštět umělý “karcinogenní” či jinak škodlivý “kouř a prach”.

    O jakých “oblíbených” to píšete? Nejsem žádný pyromaniak, na IB jsem pár let nebyl, jen prostě zastávám názor, že mírně řečeno se zelenou “neinformovaností” je třeba bojovat. A pokud tu někdo píše věty typu “vím zcela jistě, že v brně se pořádá nevíce ohňostojů v evropě”, tak to je přesně ten případ.

    Proti samotnému měření pochopitelně nic nemám, vadí mi ale sučasná antiohňostroj antiMorávek (ať je jaký chce, udělal toho pro Brno dost) kampaň a typické zelené antivšechno výpady, viz i tyto stránky.

    Chtěl bych se zeptat přispěvovatelky ma, zda je i autorkou
    fotky s hřibovitým motivem, tedy členkou předsednictva (nebo přímo předsedkyní?) pražské SZ.

  11. V Černovicích jsme měli klub, Barák se jmenoval, už tomu bude deset let. Býval v kulturáku, stavbě asi 50-100m vzdálené od nejbližších domů. Vydržel asi rok. Vadil okolnímu spořádanému obyvatelstvu. Hlučný, škodlivý, karcinogení, zrušit, zakázat! A povedlo se.

    A teď zrušit i ty prskavky jejich, v pátek v deset slušnej člověk spí a nezahrává si s čertovým vohněm, však je to proti pánubohu.

  12. rex : když si pročítám různé reakce je to důkaz toho jak někdo dokáže pouštět stále dokola bláboly a nemysly a druzí na to reagují ještě většími bláboly. Proč? Protože stále stejná parta se baví , je připravena kdykoli nacokoli reagovat , mezi sebou se bavit a cizí když napíše je okamžitě za hlupáka. Již toho nechte , protože z 95% stejně nemáte pravdu a píšete nesmysly, je to běs!!!

  13. A rh zase vypadá jako PP. Paranoidní přízrak. Případně doplň si sám. Jinak diskuze opouští téma pánové.

  14. Lio tomu nasadil/a korunu. Paranoidní pyrofobici a misoneisti obviňují z paranoie. Nejhorší je holt srážka s NB (doplň si sám).

  15. Je zvláštní jakou diskusi vyvolal snímek zcela unikátní. Je s podivem, že se nikdo nezabýval odborným výkladem tvaru mraku ( myslím si, že je to mrak). Žádné podezření na ufóny. UFO již asi nefrčí. Zmínka, autorky, že to bylo zadarmo a přirovnání s finančně asi nejdržší podívanou v Brně-Ignis Brunensis , bylo to, co vyvovalo takovou diskusi. Opravdu to byl zadarmo? Někde jsem četla, že to mělo stát 250 mil. korun. Nevím, je-li to pravda, ale peněz je to dost . Na Den trifidů si vzpomenu vždy, když se dívám s úžasem na nové a nové světelné efekty na obloze a současně si říkám, kdyby to bylo kratší o pár minut, třeba by zbylo i na cyklostezku. Ta co vede do Modřic totiž začíná být nebezpečná, jak je frekventovaná. Jako nevydařené považuji to, že letos byly ohńostrojem ukončeny i noc muzeí a den divadel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.