Tudle zprávu bys měl dát na web..Byl to opravdovej hrdina…

“Generál nebe”, stíhací eso a hrdina druhé světové války František Peřina dnes časně ráno zemřel.
Bylo mu 95 let. Podrobnosti na webových stránkách
Českého rozhlasu.

6 thoughts on “Tudle zprávu bys měl dát na web..Byl to opravdovej hrdina…

  1. V zemi kde je národní hrdina Švejk namísto těch, kteří ani na chvilku nezapochybovali o tom, že je to bude stát život a jejichž jména podobně jako jméno generála Peřiny většina lidí ani nezná, je to těžká věc. Generál Peřina dokázal sestřelit čtyři letadla za jeden den. To nedokázal z letců druhé světové snad nikdo. Dobře, že se ta zpráva zde objevila..

  2. Díky,že se tady tato informace objevila.Mám k těmto lidem,kteří jsou opravdovímy hrdiny našeho národa,obrovskou úctu!! A co je čekalo po návratu domú od komunistické mašinerie je velká ostuda,kterou mají na svědomí “naši” soudruzi…co dělal Kléma,když generál Peřina,major Wiener a další stovky pilotú a vojákú bojovaly za svobodu nejen naši…

  3. Čest jeho památce!!! Hluboce se s úctou klaním a chvíli tiše postojím. To je vše čím mu mohu poděkovat. On nebyl sám , bylo jich více a je přímo ostudné , že tito lidé byli prsekuováni , ostouzeni a mladší generace o nich téměř nic neví. Oni za nás dávali své životy , abychom my dnes mohli žít a někdy jen tak kecat , žvanit o ničem a své životy marně proflákat..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.