Budoucnost Evropy v rukou uznávaných ekonomů

  • O dopadech krize na evropskou ekonomiku a budoucnosti eurozóny budou na Mendelově univerzitě v Brně diskutovat ekonomové ze zemí Evropské unie i USA. Výzkumné centrum Provozně ekonomické fakulty zde ve dnech 28. – 29. 11. 2013 pořádá mezinárodní vědeckou konferenci s názvem Eurozone Future: from Crisis to Stabilization, Reform and Growth? Na této konferenci vystoupí významní hosté, mezi jinými šéf bruselského NERVu a rakouského Institutu pro ekonomický výzkum profesor Karl Aiginger, americký profesor pensylvánské univerzity v Susquehanně Antonin Rusek, profesor Zeppelin University ve Friedrichshafenu Jarko Fidrmuc a také čeští ekonomové Zdeněk Kudrna, Jan Libich, Lubor Lacina a další.

    Vědecké i diskuzní příspěvky budou zaměřené na soudobé problémy spojené s ekonomickou stagnací, dluhovou krizí a integračními i desintegračními iniciativami v Evropě. Důležitou součástí je diskuze o možných řešeních a odhadu budoucího vývoje evropské ekonomiky.

    Ekonomové z PEF MENDELU jako jediní v České republice realizují unikátní projekt s názvem Welfare, Wealth and Work for Europe, finančně podpořený Evropskou komisí, jehož součástí je i pořádaná konference. Cílem projektu je hledat novou cestu k ekonomickému růstu v Evropě. Jedná se o historicky nejrozsáhlejší výzkumný projekt v oblasti sociálních a humanitních věd v Evropské unii.

    Konference je otevřená pro širokou odbornou veřejnost.

    Jiří Urbánek

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.