Romské středisko DROM pořádá akci pro školy

  • V tomto roce se Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež DROM opět zapojí do Týdne nízkoprahů, který pořádá Česká asociace streetwork za účelem zviditelnění a prezentace nízkoprahových klubů. Akce se uskuteční 25. září 2012 v místě sídla organizace DROM, romské středisko na Bratislavské 41 v Brně a je určena žákům 7. a 8. tříd základních škol.

    Formou zážitkové pedagogiky by se žáci měli konfrontovat s realitou sociálně vyloučené lokality a zamyslet se nad kvalitou mezilidských vztahů na pozadí hry, jejímž motivem je první láska v náctiletém věku: „Budu vám vyprávět příběh o nešťastné lásce mezi dvěma mladými lidmi, kteří zde žili před mnoha a mnoha lety. V tomto domě žila dívka jménem Helena. Už od svých 12 let byla její ruka přislíbena vdovci, kterému se její rodina zavázala, když si od něho půjčila peníze. Když bylo Heleně 18 let a začala se domlouvat svatba, potkala na místní zábavě Patrika a oba se do sebe zamilovali…“ Po hře bude následovat reflexe účastníků a diskuse na výše zmiňovaná témata.

    Cílem akce je seznámit účastníky s činností Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež DROM a s lokalitou, v níž působí. Zařízení poskytuje sociální služby dětem a mládeži ze sociálně vyloučených lokalit, které mají jen omezenou možnost aktivního trávení volného času.

    Marcela Bucháčková, vedoucí Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež DROM

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.