V rámci Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti pořádá Univerzita obrany pro vysokoškoláky odborný seminář Soukromí a bezpečnostní rizika v kyberprostoru

  • Ve čtvrtek 23. října 2014 od 10.30 hodin proběhne na Univerzitě obrany odborný seminář Soukromí a bezpečnostní rizika v kyberprostoru. V rámci Evropského měsíce kybernetické bezpečnosti ho pořádá Národní centrum bezpečnějšího internetu, Univerzita obrany a Studentský klub AFCEA při Univerzitě obrany. Seminář je určen především studentům vysokoškolských oborů specializujícím se buď přímo na kybernetickou bezpečnost, nebo na související témata – bezpečnostní a krizový management, informační bezpečnost, právo apod.

    Na semináři v aule č. 50, Kounicova 44 vystoupí odborníci z České pobočky AFCEA, Národního centra kybernetické bezpečnosti, Národního CSIRT týmu ČR a Národního centra bezpečnějšího internetu.

    Seminář proběhne ve dvou blocích: 1. Soukromí a kybernetická bezpečnost, 2. Hackeři a kyberútoky. Účastníci semináře se budou zabývat kybernetickou bezpečností jak z pohledu legislativní úpravy, tak i aplikační praxe, souvislostmi současných bezpečnostních hrozeb a ochrany soukromí a v neposlední řadě se zaměří na analýzu možných dopadů Zákona o kybernetické bezpečnosti v praxi (zákon nabývá účinnosti od 1. ledna 2015).

    Evropský měsíc kybernetické bezpečnosti (ECSM) je celoevropská kampaň, která probíhá v měsíci říjnu. Jejím cílem je podpořit diskusi témat týkajících se kybernetické bezpečnosti a osvětu v této oblasti mezi evropskými občany. Kampaň též poskytuje aktuální bezpečnostní informace prostřednictvím vzdělávání, sdílení dobré praxe a soutěží.

    ECSM je v České republice koordinován Národním centrem bezpečnějšího internetu a koná se pod záštitou ředitele Národního centra kybernetické bezpečnosti Vladimíra Rohela a předsedy Ústavně-právního výboru Senátu Parlamentu ČR Miroslava Antla.

    podplukovník Vladimír Šidla, tiskový mluvčí Univerzity obrany

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.