VFU Brno připravuje seriál přednášek pro chovatele domácích mazlíčků

  • Vets for Pets neboli Zvěrolékaři pro domácí mazlíčky je název cyklu přednášek určených pro chovatelskou veřejnost domácích mazlíčků. Cyklus se zaměří nejen na psy a kočky, ale také na exotické ptáky, drobné savce, hady, plazy a jiná terarijní zvířata. Seriál startuje na Veterinární a farmaceutické univerzitě 26. června seminářem na téma Pes, člen rodiny a péče s ním spojená.

    Chcete si pořídit psa, ale přemýšlíte nad tím, jak vybrat vhodné plemeno? Co dělat, když váš čtyřnohý přítel onemocní? Nevíte, jak se postarat o březí fenu a co dělat při porodu? Pokud si kladete některou z těchto otázek, zúčastněte se prvního kola seriálu přednášek a seminářů prezentovaný odbornými a specializovanými veterinárními lékaři z VFU Brno a veterinární praxe. Semináře jsou určeny pro chovatele domácích mazlíčků i pro ty, kteří si je pořídit chtějí.

    Cyklus Vets for Pets startuje 26. června ve 12:00 h v Pavilonu profesora Klobouka. Jako první téma představí veterinární lékaři problematiku spojenou se psy. Účastníkům prvního semináře odborníci poradí o výběru vhodného plemene, jak správně vychovávat psa, jak rozpoznat a řešit poruchy chování, jak rozpoznat a léčit vybraná onemocnění psů nebo jak přistupovat k reprodukci coby základnímu projevu živého organismu.

    „V programu semináře jsou odborné přednášky, které se zaměří na chovatelskou a veterinární problematiku příslušných druhů zvířat,“ popisuje program akce MVDr. Mirko Treu, CSc., z Institutu celoživotního vzdělávání a informatiky VFU Brno, který celou akci organizuje. Jednotlivé přednášky doplní neformální diskuse a prezentace modelových situací. „Veterinární specialisté představí problematiku na konkrétních případech z praxe, účastníci semináře také mohou odborníkům klást dotazy nebo konzultovat jednotlivé problémy,“ vysvětluje doktor Treu.

    Na dalších seminářích si na své přijdou však i chovatelé dalších druhů domácích mazlíčků. „Postupně se budeme věnovat také kočkám, chovu exotických ptáků v domácnosti, králíkům a drobným savcům, hadům, plazům či obojživelníkům za skly terárií,“ popisuje náplň připravovaných seminářů doktor Treu. „Největší zájem je samozřejmě o psy a kočky, kterým se letos budeme ještě věnovat. Semináře zaměřené na další druhy uspořádáme v příštím roce,“ doplňuje doktor Treu.

    Chovatele jednotlivých druhů zájmových zvířat čeká jedinečná příležitost dozvědět se a prodiskutovat problematiku spojenou s chovem domácích mazlíčků s odbornými a specializovanými veterinárními lékaři. Nabídka k účasti na semináři je určena pro zájemce z řad široké veřejnosti. Seminář doprovodí pasivní i aktivní prezentace chovatelských a veterinárních potřeb a prostředků pro domácí mazlíčky. K účasti na semináři je nutná registrace na níže uvedeném kontaktu.

    Jana Králová, Institut celoživotního vzdělávání a informatiky VFU Brno

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.