VFU Brno zvolila nového rektora

  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno zvolila rektora pro funkční období 2014-2018. Stal se jím Prof. MVDr. Ing. Pavel Suchý, CSc., současný prorektor pro strategii a rozvoj a přednosta Ústavu zootechniky a zoohygieny. Ve volbě o pozici rektora se utkal s děkanem Farmaceutické fakulty, Doc. RNDr. Milanem Žemličkou, CSc.

    „Je to velký závazek, který si za ty roky v pozici prorektora pro strategii a rozvoj dobře uvědomuji,“ prohlásil profesor Pavel Suchý bezprostředně po volbě. Ve svém projevu před zaplněnou aulou zdůraznil témata, na která se chce ve své funkci rektora zaměřit. Patří k nim větší propojení vzdělávání s praxí, zvyšování kvalifikace pedagogů, prohloubení mobilit studentů i pracovníků, navyšování investic do účelových zařízení VFU Brno. Současně vyzdvihl potřebu zlepšit platové podmínky studentů DSP a potřebu více naslouchat názorům studentů. Zdůraznil však, že bez zapojení pedagogů, studentů i neakademických zaměstnanců není možné naplnit sebelepší vizi.

    Rektora volilo 26 členů Akademického senátu VFU Brno. Aby byl zvolen v prvním kole, musel přesvědčit alespoň 14 senátorů. „V prvním kole volby zvítězil profesor Pavel Suchý s šestnácti hlasy,“ oznámil po sečtení hlasovacích lístků předseda akademického senátu, prof. MVDr. František Treml, CSc. Docent Milan Žemlička získal hlasů 9, 4 členové akademického senátu se zdrželi hlasování. Volební systém VFU Brno umožňuje hlasovat pro více kandidátů současně.

    Nový rektor nastoupí do funkce 1. února 2014.

    Petr Chmelař

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.