Významné osobnosti navštíví PEF MENDELU

  • Další mimořádnou příležitost setkat se a diskutovat se světově uznávanými podnikateli a ekonomy budou mít ještě před začátkem prázdnin na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně (PEF) nejen studenti, ale i široká veřejnost. Tentokrát se účastníci mohou osobně setkat a diskutovat například se Stanislavem Bernardem, Milošem Zemanem, Karlem Janečkem, Markem Malíkem nebo s Andrejem Babišem. Hlavními tématy budou například boj proti korupci, stav podnikatelského prostředí v ČR nebo návrhy na řešení aktuálních problémů EU.

    Přednáškový cyklus zahájí již v pondělí 30. 4. 2012 Marek Malík, bývalý viceprezident Deutsche Bank v Londýně, kde byl zodpovědný za obchod na finančních trzích ve střední a východní Evropě. Současnou situaci v Evropské unii bude analyzovat Miloš Zeman, který zahájí 2. 5. 2012 svou přednášku na téma Krize Evropské Unie a její dopady na Českou republiku aneb Jak z krize ven.

    Hned další den na fakultě vystoupí Stanislav Bernard, generální ředitel rodinného pivovaru a spoluzakladatel Nadačního fondu proti korupci. Další zakladatel tohoto fondu a matematický analytik Karel Janeček zahájí svou přednášku 14. 5. 2012. Karel Janeček je současně také zakladatelem Nadačního fondu na podporu vědy a největší české firmy obchodující s cennými papíry RSJ Invest. Přednáškový cyklus v letním semestru uzavře 17. 5. 2012 podnikatel Andrej Babiš, majitel agrochemického holdingu Agrofert.

    Všechny diskuze jsou přístupné nejen pro studenty a akademické pracovníky, ale také již tradičně pro širokou veřejnost.

    Jiří Urbánek

    Foto: archiv PEF MENDELU

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.