Plakáty Brno: výlep plakátů

Černý výlep plakátů Brno

Plakátovací plochy opět hlídá ozbrojená ostraha

Plakátovací plochy na ulici Nádražní, na takzvané bílé zdi mezi Poštou, 5. nástupištěm dráhy, Novými Sady a Malou Amerikou opět střeží ozbrojená ostraha. Provozovatelé těchto lukrativních reklamních ploch se k tomuto kroku rozhodli po té, co během víkendu došlo k totálnímu zničení všech reklam na plochách umístěných. “Byla nám způsobena škoda okolo pětadvaceti tisíc korun” uvedl zástupce provozovatele. “A dnes okolo 15. hodiny zničili po víkendu již opravené plochy znovu. Škoda je opět značná, nehledě na související škody na našem dobrém jméně a škody způsobené pořadatelům, jejichž plakáty a bannery mají viset a nevisejí”, dodal.

“Tyto plochy jsme zde instalovali z námi zakoupeného materiálu někdy v roce 2002 a od té doby zde podnikáme. Jsme dobří, o námi prováděnou reklamu je neutuchající zájem, což zjevně neumí unést konkurence, proto občas dochází k těmto excesům. Škodu budeme samozřejmě vymáhat soudně. Policie je v tomto směru naprosto neschopná. Proto jsme nasadili profesionály ze soukromého sektoru. Náš majetek bude od nynějška prakticky nepřetržitě pod dohledem oddílu strážců, jejichž vedoucí je dokonce držitelem černého pásu IV. danu ve stylu (mentálního) Kung-fu. Takže se škůdci mají na co těšit” směje se majitel.

 

Výlep plakátů Brno

 

Dodáme, že podezření podložené dokonce fotografiemi i videozáznamem ukazuje jednoznačně na trojici podnikatelů z Budějic, kteří se dlouhodobě snaží v Brně proniknout na plakátovací trh, avšak metody, které při tom používají jsou přinejmenším podivné. Jisté je, že dosud v Brně nevybudovali ani jedinou plochu, přesto však výlep plakátů a pronájem plochy vesele prodávají. Participují, zdá se, většinou na majetku, o němž nedokáží říct, jak k němu přišli. Ohánějí se při tom pravděpodobně falešnými, nebo přinejmenším neplatnými “smlouvami” o pronájmu které jsou však vždy novějšího data, než platné smlouvy provozovatelů dosavadních. Avšak o mechanismu nabytí těchto smluv zarytě mlčí. Jak by také ne, podle řady právních rozborů je právo jednoznačně na straně původních vlastníků, kdo to kdy viděl, aby na jednu věc existovaly dvě smlouvy o pronájmu!

Jak jsme se dále dozvěděli, provozovatelé se rovněž obrátili prostřednictvím státního zástupce na stát Českou republiku se žádostí o ochranu před dlouhodobým agresivním a nezákonným chováním pochybné konkurence.

“Jsme zvědaví, jak na to stát odpoví. Žádáme, aby při vyšetřování byla zohledněna následující skutečnost:”
Předmětné reklamní plochy jsme si řádně pronajali a po té jsme je po dobu několika let řádně provozovali, prováděli na nich reklamní činnost a vytvářeli zisk. Tyto plochy a práva k nim jsme nikomu neprodali, nedarovali ani nám nebyly oprávněnou osobou odňaty; jsme vlastníky platné nájemní smlouvy která nebyla nikdy vypovězena a máme další zájem tento svůj majetek vlastnit a provozovat jej na základě práv vyplývajících z platných smluv a dosavadní historie provozování těchto ploch.

“Jsme přesvědčeni, že není možné v právním státě a demokratické společnosti dopustit, aby došlo k likvidaci reklamní firmy konkurenčními firmami takříkajíc za bílého dne bez možnosti zastání ze strany státu. Zmíněná povedená trojice “podnikatelů” se dlouhodobě snaží podnikat tam, kde po dobu několika předchozích let podnikala naše společnost a to vše proti naší vůli a s tím, že nám nikdy dosud nebyl vysvětlen případný mechanismus přechodu nebo převodu našich věcí a práv o které máme nadále nepochybný zájem na společnost jinou, ani nám není znám žádný mechanismus v právním státě který by takovéto nabytí věcí a práv proti vůli vlastníka a provozovatele umožňoval. Takže tak.” uzavřel zástupce poškozované firmy.

1 thought on “Plakáty Brno: výlep plakátů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.