Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/doc/www.informacezbrna.cz/www/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Cyklus Česko jedna báseň vstupuje do podzimní části

Úspěšný cyklus Televizního studia Brno České televize s názvem Česko jedna báseň vstupuje do své podzimní části. Od počátku letošního roku v něm tvůrci pořadu představili již 26 významných českých a moravských básníků, mimo jiné i takové výjimečné osobnosti současné poezie jako jsou Pavel Řezníček, Věra Jirousová, Petr Král, Ludvík Kundera, Zbyněk Hejda či Zdeněk Rotrekl.

V prvním poprázdninovém pokračování tohoto cyklu uvede Česká televize v neděli 9. září 2007 na programu ČT2 ve 22:25 básnířku a překladatelku Violu Fischerovou, která byla společně s Václavem Havlem a Jiřím Kuběnou členkou slavné literární skupiny Šestatřicátníci. V dalších dílech se diváci seznámí například s básníkem Jiřím Oličem, spisovatelem a výtvarníkem Václavem Vokolkem nebo s Ivo Vodseďálkem, jenž v padesátých letech vedl spolu s Egonem Bondym samizdatovou edici Půlnoc. Básníka, divadelníka, skladatele, výtvarníka a spoluzakladatele Divadla Na zábradlí a Semafor Jiřího Suchého představí Česká televize 30. září, tedy v předvečer jeho 76. narozenin.

Do konce roku bude ještě odvysíláno celkem 17 dílů cyklu Česko jedna báseň a diváci v nich uvidí, mimo jiné, také Jáchyma Topola, Miloslava Topinku, písničkáře a současného předsedu Českého centra Mezinárodního PEN klubu Jiřího Dědečka či básníka a výtvarníka Pavla Zajíčka, který je hlavní osobností undergroundové skupiny DG 307.

Cyklus Česko jedna báseň vzniká v Centru dramatické, divadelní a zábavné tvorby Televizního studia Brno České televize a diváci ho mohou sledovat každou neděli večer na programu ČT2.


Hana Orošová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.