Korben Dallas přivezou do Brna Banskou Bystricu

  • Flédu si podmaní 12. listopadu Korben Dallas, jedna z nejzajímavějších kapel současné slovensko-české hudební scény.

    Korben Dallas přiveze do Brna Banskou Bystricu za pomoci Luise Buñuela. Tato věta není nesrozumitelným výkřikem cestovatele surrealisty, ale plně vystihuje to, co se bude v brněnské Flédě dít ve středu 12. listopadu. Bratislavská kapela Korben Dallas, hvězda letošních letních festivalových pódií od Aše až po Humenné, přiveze totiž do Brna zcela čerstvé, v pořadí již čtvrté album, pojmenované Banská Bystrica. A před ní nažhaví publikum brněnský band
    Luis Buñuel – projekt, v němž se sešli muzikanti, známí z kapel The Hydes a Professor Leopard.

    Málokteré kapele se podařilo zaujmout v obou zemích bývalé federace tak, jako se to povedlo bratislavskému triu Korben Dallas. Pestrost, lehkost a radost z hudby. Tak slovenští muzikanti definují základní prvky, který do nového alba chtěli vtělit, a podle ohlasů fanoušků i odborné veřejnosti se jim to podařilo. Nicméně nejdůležitější je, že tyto pocity vrchovatě rozdávají z pódia nadšenému publiku všude, kde se objeví. A je jisté, že v legendárním prostoru brněnské Flédy si dají zvlášť záležet.

    Koncert bratislavského tria Korben Dallas za spoluúčasti brněnské kapely Luis Buñuel v klubu Fléda začíná ve středu 12. listopadu od 20 hodin, vstupenky v předprodeji stojí 180 Kč, na místě pak budou k dispozici za 220 Kč.

    Korben Dallas vznikli v Bratislavě v roce 2010 a hned jejich debutové živé album Pekné cesty bylo nominováno na prestižní slovenskou cenu Radio_Head Awards v kategorii album roku – cena kritiků. V roce 2013 výrazně zaujali druhým albem Karnevalová vrana, vydaným skvěle vedeným labelem Slnko Records zpěvačky a baskytaristky Shiny z dua Longital. Karnevalová vrana opanovala slovenské iTunes i Spotify a Radio_Head Awards 2013 Korben Dallas bezpečně ovládli: Odnesli si cenu za nejlepší album, singl (Otec) a nejlepší koncertní kapelu. V říjnu 2014 skupina vydala třetí album Banská Bystrica, které nyní přiváží na Flédu.

    fcb event: https://www.facebook.com/events/1530954447122506

    Andrea Vojtěchovská

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.