Premiéra hry Luboše Baláka Sketchman

  • Přijďte se podívat na úžasnou komedii o humoru, v níž v hlavní roli Sketchmana vystoupí Radim Novák. Jak si komik poradí s depresí? Stejně jako vy? Nebo mnohem zábavněji? A proč by deprese nemohla být komická? Smích je přece vždycky reakcí na nějakou krizi. Sketchman je i způsob, jak se s problémem vyrovnat.

    Kabaret Komediograf připravuje premiéru na 4. května 2014 v Divadle Bolka Polívky, reprízu 30. května na stejném místě.

    Woody Allen pochyboval vždy o tom, jestli je vtipný nebo ne. Znova a znova. Takřka s každým vtipem. Charles Chaplin piloval své gegy pořád dokola a dokola, aby si byl jistý, že se mu podařilo vtip zachytit, jak nejlépe je možné. Není tedy divu, že náš Sketchman, muž, který se pokouší psát vtipné věci, taktéž přemýšlí o tom, jestli vtipný je anebo není – a jak být ještě vtipnější.

    Je to těžká práce. Vymýšlet humor. To vám řekne i člověk bez humoru.

    No, a když se pak sejde několik dramaturgů různých českých televizí i divadel a nezávisle na sobě mu oznámí, že ztratil humor, protože dřív to ještě šlo, ale teď už to vtipný není, není divu, že i Sketchman propadne depresi…

    Lidi, co vymýšlejí humor, mají k depresi vždycky blízko.

    Ztratil humor a ztratil práci. Ztratil smysl života – což je zvlášť komická situace u Sketchmana. Nebyla to od začátku hloupost – ta snaha uživit se humorem? Není to zbytečná dřina?

    Sketchman je z velké části autobiografická hra Luboše Baláka, autora řady komedií a komických scének nejvíce známých z kabaretu Komediograf.

    Jak se to vůbec stane, že člověk už není vtipnej?

    Délka představení 90 minut.

    Monika Tanečková

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.