Degeneration NEXT

  • Degeneration NEXT Festival 2011 je nultým ročníkem nového studentského hudebního festivalu, který je pořádán studenty pro studenty jako příspěvek k začátku akademického roku brněnských vysokých škol. Odehraje se ve středu 28. září 2011 na nádvoří Domu pánů z Kunštátu (Dominikánská 9). Festival připravilo občanské sdružení Kulturárium ve spolupráci s Domem umění v Brně.

    Dramaturgie se zaměřila na méně známé a žánrově rozličné kapely a umělce. Organizátoři při tom vycházejí ze statě Theodora Adorna O fetišovém charakteru hudby a regresi sluchu, pojednávající o degeneraci hudebního vkusu a pozlátku popularity. Nechceme naším festivalem tuto degeneraci napravovat, pouze na ni upozornit a posunout ji jiným směrem. Návštěvníkům letos festival představí vynikající mladé hudebníky z USA, Dánska, Rakouska, Slovenska a Česka.

    Jedním z hlavních pilířů festivalu je zaměření na nové studenty přicházející do Brna, kterým bude představen brněnský kulturní život a možnosti volnočasových aktivit. Pro letošní ročník pořadatelé vytvořili akci nazvanou Poznej Brno, která potrvá celý rok, a to ve formě minideníčků plných kulturních a volnočasových institucí. Díky nim můžou jejich majitelé poznat Brno, obohatit se kulturními zážitky a získat vstupenku na další ročník festivalu s výraznou slevou nebo zcela zdarma.

    Festival Degeneration NEXT má potenciál přinést návštěvníkům nové hudební impulzy, zážitky, důležité informace o kultuře města Brna a taktéž novou možnost setkání se studenty veškerých univerzit a fakult v Brně.

    Kateřina Eichlerová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.