Kabinet nezávislého filmu

  • Začínající autoři, originální filmové počiny, neformální prostředí, přímá interakce mezi diváky a tvůrci a novinky ze světa české nezávislé filmové produkce – to vše na jednom místě, v Kabinetu nezávislého filmu.

    Kabinet nezávislého filmu je studentský projekt, který je formován občanským sdružením Kulturárium. Jeho cílem je zejména setkávání začínajících filmových tvůrců, propagace jejich tvorby a diskuse s odborníky z filmové branže. Zároveň přináší uvolněnou a bezprostřední atmosféru filmové projekce. Vynáší film z prostředí kin do prostor oblíbených brněnských klubů jako Trojka, Metro, Mersey nebo Stadion, kde je vzájemný kontakt mezi diváky nebo na úrovni divák-tvůrce okamžitý a přirozený.

    Festival se brněnskému publiku představí prostřednictvím čtyř tematických večerů

  • Kabinet hudby (19. 10. 2011)
  • Kabinet hrůzy (2. 11. 2011)
  • Absolventský kabinet (16. 11. 2011)
  • Kabinet animované tvorby (30. 11. 2011).

    Kabinet hudby je zaměřen na filmy, u kterých je dominantní stránkou hudba popřípadě, kde hudba hraje stejně důležitou funkci jako obraz. Tedy filmy o hudebních kapelách, filmové básně vyprávěné spojením hudby a obrazy beze slov apod. Kabinet hrůzy představí výhradně filmy s hororovou tématikou. Absolventský kabinet bude konfrontací tří českých filmových škol. Na program budou absolventské filmy studentů FAMU Praha, FAMO Písek a Filmové školy Zlín.

    Po jednotlivých Kabinetech bude následovat doprovodný program – diskuze návštěvníků s odbornou filmovou veřejností. Diváci se tak budou moci setkat například s producentem filmu Lidice Adamem Dvořákem, držitelem ceny Anděl za nejlepší videoklip Vítem Haratkem či Davidem Horáčkem, který vedl po deset let síť multiplexů a s dalšími.

    Vše vyvrcholí 6. 12. 2011 závěrečnou afterparty, která představí to nejlepší z prvního ročníku Kabinetu nezávislého filmu.

    Kateřina Eichlerová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.