Na seznam headlinerů Szigetu přibyli Korn a NOFX

  • Sziget festival (11. – 18. srpna), patří mezi nejlepší evropské festivaly a svoji pozici leadera potvrzuje také tento rok skvělým hudebním programem. Fanoušci se mohou těšit na vystoupení takových hvězd jakými jsou např. Queens of the Stone Age, Imagine Dragons, Lily Allen, Manic Street Preachers, Dreadmau5, The Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis, Blink182, Placebo, Calvin Harris, Skrillex, Klaxons, Darkside, Outkast, Tom Odell, Kelis a mnoho dalších.

    Do hvězdami přeplněného line-upu Sziget festivalu přibyli další headlineři – Korn a NOFX, kteří uzavírají seznam interpretů hlavního pódia. Festival zpestří svými koncerty i Angel Haze a The BossHoss. Skvělou novinkou je také vydání nové festivalové mobilní aplikace, v které už nyní najdete přesný časový harmonogram koncertů!

    Evropská scéna na Ostrově svobody – the Island of Freedom – je speciálně věnována novým a nadějným evropským skupinám, které svojí hudbou skutečně reprezentují ,,starý kontinent” a multikulturalismus. Každý rok je jedna skupina pozvána i ze vzdálenějších kontinentů, letos je to až z Austrálie. V roce 2014 se festival zaměřuje na současnou a trend udávající berlínskou hudební scénu, neboť letos slavíme 25. výročí pádu berlínské zdi na mnoha místech festivalu Sziget. Nás může těšit, že i Česká republiky zde má zastoupení. Za ČR zde vystoupí skupina Dva, která sklízí úspěchy po celém světě a její poslední album Nipomo vyšlo u US labelu Northern Spy Records.

  • Sziget v mobilu

    Organizátoři Szigetu spustili novou festivalovou aplikaci, prostřednictvím které budou exklusivně dostupné informace o programu nyní v průběhu nejbližších třech dnů. Kromě toho si fanoušci přímo ze smartphonu mohou poslouchat své oblíbené kapely nebo objevovat nové interprety. Aplikace kromě programu také nabízí možnost:

  • poznávat interprety nebo poslouchat své oblíbené kapely, které vystoupí na Szigetu,
  • prohlížet si program na základě seřazení koncertů podle dní, pódií nebo podle abecedního pořadí,
  • vytvořit si svůj vlastní výběr koncertů a sesynchronizovat jej s festivalovou webstránkou a FB,
  • přihlásit se k odběru notifikací, díky kterým nezapomenete na žádný koncert,
  • objevovat skryté poklady festivalu: zábavu, umění a nejrůznější aktivity,
  • a interaktivní mapu festivalu.

    Aplikace pro uživatele iOS a Android je možné stáhnout na http://szigetfestival.com/mobileapp

    Vstupenky na festival jsou v prodeji v síti Ticketpro a na webu festivalu. Můžete si zakoupit jak permanentky, tak jednodenní vstupenky.

    POZOR!! Vstupenky za zvýhodněnou cenu (Advance round 2) jsou k dostání do konce července u evropských distributorů nebo na našem webshopu.

    Přemysl Štěpánek

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.