Amok – útok aktivního střelce

  • V areálu brněnského výstaviště dnes zněla střelba. Maskovaní ozbrojenci vtrhli na zasedání politické strany a začali střílet. Tak znělo zadání cvičení složek Integrovaného záchranného systému (IZS) Amok – útok aktivního střelce, které se dnes v Brně odehrálo. S účastí 160 figurantů patřilo k největším jihomoravským cvičením.

    Do akce, kde hlavní náplní byla činnost Policie ČR, se zapojili také brněnští profesionální hasiči. Na místo přijelo 5 jednotek HZS a účastnilo se na 30 hasičů. Jejich úkolem bylo mimo jiné zajistit týlové zázemí jak pro zasahující, tak pro ošetřované osoby na místě zásahu.

    Útočníci poranili asi tři desítky osob. Hasiči se proto zapojili také do třídění zraněných a poskytovali první pomoc. Pro ošetřování zraněných připravili v bezpečném prostoru nafukovací stany. Záchranné službě pomáhali s transportem zraněných osob do sanitních vozů.

    Cvičení ověřilo schopnosti Police ČR eliminovat agresory a spolupráci základních složek Integrovaného záchranného systému při postupech souvisejících se zásahem s větším počtem zraněných osob a také možnosti vzájemné komunikace mezi složkami na místě zásahu.

    Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS JMK

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.