Autogramiáda KOKO v Brně

  • V rámci projektu Knihománie 2014 se můžete těšit na moderátorku a úspěšnou foodblogerku Veroniku “Koko” Kokešovou. Ta představí ve čtvrtek 13. listopadu v 16 hodin v knihkupectví Knihy Dobrovský na ulici Joštova svou první knihu Vaříme podle Koko. Akci provází moderátorka Nikola Šindelářová.

    Blogerka roku 2013 v kategorii FOOD, absolutní vítězka v soutěži Foodblog 2013 Veronika Koko Kokešová vydává ve spolupráci s nakladatelstvím Smart Press svou první kuchařskou knihu. Její web MENUdomu.cz je v době vydání kuchařky Menu podle Koko nominován také ve dvou kategoriích na Křišťálovou lupu 2014.

    Koko pokřtila svou první kuchařku společně s týmem nakladatelství Smart Press 23. října 2014 v pražské restauraci Pizza Nuova. Autorka, která v moderování není žádný nováček (roky nás probouzí z pražského rádia Expres FM), sdělila, jaké to je si knihu napsat, pokrmy uvařit, vyfotit a prostor kolem talířů doilustrovat. Podělila se také o historky ze života, tedy ze dvora, z pastviny, z grilu i z výlovů. Současně představila deset montáží fotografie s ilustrací z knihy, které byly k vidění na velkoformátových kappách vystavených v restauraci.

    První kuchařská kniha slavné blogerky Koko je plná skvělých, autorkou prověřených jídel (někdy se to povedlo až napodruhé, ale povedlo!), jejích vlastních ilustrací, postřehů, vychytávek, legrácek a taky videí – u každého receptu najdete QR kód, díky němuž si budete moct přehrát video a vařit tak s bezprostřední Koko tváří v tvář. Těšit se můžete na menu, které vždy mapuje konkrétní sezónu nebo surovinu – jídla lze mezi sebou kombinovat podle chuti. Zajděte s Koko do lesa na houby, nechte se zatáhnout na pastvinu nebo si s ní hoďte něco na gril, udělejte si pochoutku rozkvetlou, masitou i bezmasou (ale nikdy ne nemastnou neslanou). Záchranný kruh vám Koko hodí při výlovu rybníka a nos vám zacpe, až budete společně v chlívku s pašíkem (a možná ho pustí, až začnete vařit). Videa se od října 2014 postupně spouštějí nejen na blogu, ale také pod názvem Menu podle Koko na nejnavštěvovanější české internetové televizi Stream.cz, která je základnou Veroničiných pořadů MENU domů a MENU v sezoně.

    Olga Formanová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.