Poslední koncert sezony v Besedním domě

  • Poslední koncert v koncertní sezoně 2014/15 Brno Contemporary Orchestra v Besedním domě Démon nebo pokora? Hodiny minulosti se uskuteční v úterý 3. 2. 2015 v 19:30.

    Soudobá hudba a minulost – jak to jde dohromady? Velmi dobře. Tento zdánlivý protimluv je důkazem toho, že i soudobí umělci a vůbec všichni lidé na zemi, jsou neustále konfrontováni s minulostí. Ať chceme nebo ne, tyto hodiny minulosti v nás tikají nejrůznějšími způsoby. Jako dávné mýty či neustálý koloběh života s opakováním historických událostí, avšak pokaždé v jiné podobě nebo jako kaskády otázek, z nichž spousta zůstane nezodpovězených.

    Poslední koncert brněnského souboru věnujícího se interpretaci soudobé hudby a hudby 20.století v prostorách Besedního domu v této koncertní sezoně, která vznikala poprvé pod křídly Filharmonie Brno jako nová řada s podtitulem Hodiny minulosti. Je velmi úspěšná, a proto bude pokračovat i v sezoně 2015/16 a opět v neotřelé dramaturgii. Nová sezona v novém vizuálu, jehož autorem bude známý brněnský designér a architekt Martin Hrdina, první ochutnávka je v příloze – plakát k únorovému koncertu.

  • CHARLES IVES Nezodpovězená otázka
  • YORK HÖLLER Mythos
  • BRONIUS KUTAVIČIUS Hodiny minulosti II
  • DMITRIJ JANOV-JANOVSKIJ Noční hudba: Hlas v listí
  • Dirigent Pavel Šnajdr

    „Hodiny minulosti je možné chápat několikerým způsobem. Může to být dávná mytologie, která žije v našich nitrech a představách mnohdy jako démon, který dokáže zacvičit s mnohým lidským osudem nebo naopak jako smířlivá poloha odevzdanosti a pokory. Tyto pramýty a naše genetické, duševní a duchovní ustrojení nás také stále ponouká ke kladení spousty otázek, z nichž mnoho zůstane nezodpovězených. Návštěvou našeho dalšího koncertu vám nabízíme příležitost se zastavit a ponořit se do vlastního uvažování prostřednictvím soudobé hudby,“ říká o koncertu Pavel Šnajdr, umělecký vedoucí a dirigent.

    Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji Filharmonie Brno na Besední ulici nebo v Turistickém informační centrum (ul. Radnická), Indies (Poštovská), Domě pánů z Lipé (náměstí Svobody).

    Předcházející koncert v Domě umění získal 90% hodnocení kritiků

    Záznam části koncertu z Besedního domu

    Michaela Bóková

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.