Ve čtvrtek od šestnácti hodin zasahovali hasiči u devíti dopravních nehod

  • U devíti dopravních nehod se zranilo na území Jihomoravského kraje osm lidí. Většina nehod byla v souvislosti s ledovkou.

    První nehoda se stala krátce před půl pátou u Sokolnic (okres Brno-venkov). Havarovala tam tři auta. Provoz na komunikaci mezi Sokolnicemi a Brnem byl dočasně ochromen. U nehody se nikdo nezranil.

    O hodinu později bouraly dva vozy ve Veselí nad Moravou (viz fotografie). U nehody se zranili dva muži, dvě ženy a jedno dítě. Všechny zraněné ošetřila a odvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice. Hasiči pomáhali s ošetřením tří lidí. Zabezpečili vozidla proti vzniku požáru. Po naložení vozidel na odtahovou službu a uklizení silnice odjeli v 19.15 hod na základnu.

    K vozidlům převráceným na střechy vyjížděli hasiči v 18.18 do Vanovic (okres Blansko), v 19.27 do Lulče (okres Vyškov), ve 21.11 do Dubňan (okr. Hodonín) a po dvacáté druhé hodině vyjížděli k nehodám u Moravské Nové Vsi a k Horním Věstonicím (okres Břeclav). Zraněné u nehod ve Vanovicích, Lulči a Dubňanech ošetřila zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili místa nehod.

    Hromadnou nehodu jednoho nákladního a sedmi osobních automobilů řešili hasiči v Modřicích (okres Brno-venkov). Další dvě nehody se staly na stejném úseku o několik desítek minut později. První ze série nehod v Modřicích byla oznámena na tísňovou linku ve 20.48 hod. Hasiči zkontrolovali všechny řidiče, spolucestující a automobily. Usměrňovali provoz a zabezpečili vozidla proti vzniku požáru. Po úklidu silnice a naložení nepojízdných aut na odtahovou službu ukončili zásah 35 minut po půlnoci.

    Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.