Dostanou obce v Jihomoravském kraji konečně přidáno?

  • Sdružení místních samospráv ČR pořádá veřejnou debatu mezi starosty a zákonodárci regionu k novele rozpočtového určení daní (RUD) pod názvem Rozpočtové Určení Daní? mýty a skutečnost.

    Téma, které se týká všech obyvatel kraje, je na stole poslanců a senátorů, kteří mají zanedlouho rozhodovat, jestli podpoří spravedlivé financování obcí a měst regionu podle kritérií běžných v ostatních evropských zemích. „Obrovský zájem starostů z kraje, kteří už potvrdili účast, snad bude znamenat posun v liknavosti zákonodárců, kteří se doposud řídili podle stranického klíče a kryli současný nespravedlivý systém,” říká předseda krajské organizace SMS ČR Marek Šeiner, která hájí zájmy obcí v Jihomoravském kraji.

    Setkání se uskuteční dne 29. listopadu od 11 hodin v motorestu Rohlenka. Zúčastní se přibližně padesátka starostek a starostů a také poslanci a senátoři za příslušné volební obvody. Starostové z regionu již odeslali stovky apelačních dopisů, vyvěšují prostestní vlajky a uspořádali také shromáždění před Úřadem vlády.

    Marek Šeiner, předseda krajské organizace SMS ČR

    Josef Bartoněk, předseda SMS ČR

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.