Jana Bobošíková kandiduje do Senátu

Předsedkyně přípravného výboru Suverenity (SBB) Ing. Jana Bobošíková bude kandidovat do Senátu PČR na Kladensku. Dnes to v Kladně oznámili představitelé strany na tiskové konferenci, když nejprve na začátku minutou ticha uctili památku zesnulého senátora Jiřího Dienstbiera. Janě Bobošíkové na tiskové konferenci vyjádřil podporu mluvčí Základní organizace Českého svazu bojovníků za svobodu v Lidicích Pavel Horešovský. „Do Lidic jezdí pravidelně mnoho let a za tu dobu se stala jednou z nás. Lidické ženy a děti ji vnímají jako garanta toho, že památka na Lidice nikdy nevymizí z paměti lidí a z jejich srdcí,“ uvedl Pavel Horešovský doslova. (Prohlášení ZO ČSBS naleznete v příloze)
Předsedkyni Bobošíkovou podpořil na tiskové konferenci i bývalý poslanec Vlastimil Tlustý, ekonomický expert Suverenity. Podle něj je Jana Bobošíková prozíravá realistická politička, která nezavírá oči před problémy, ale hlasitě na ně navzdory všem upozorňuje a chce je řešit. „To nás spojuje, proto ji chci pomoci. Nehodlám ale nikam kandidovat,“ opětovně zdůraznil Ing. Vlastimil Tlustý.

Jana Bobošíková se chce v Senátu zasadit o obnovení prosperity ČR a Kladenského regionu zvlášť, za kladenské seniory a za uchování odkazu Lidic. „Do politiky chci vrátit hodnoty, jako je slušnost, poctivost, láska k vlasti a hrdost na ni, úcta k práci, ke stáří a osobní čest. Budu bojovat za Českou republiku, kterou mám ráda a jejíž osud mi není lhostejný,“ uzavřela úvodní řeč kandidátka do Senátu Jana Bobošíková.

David Štěpán,
tiskové oddělení Suverenity – bloku Jany Bobošíkové


Příloha: Prohlášení ZO ČSBS Lidice
„Jana Bobošíková je žena, kterou přijala naše Místní organizace Českého svazu bojovníků za svobodu za členku právě proto, že je pro ni ochrana historické pravdy jednou z nejdůležitějších věcí. Do Lidic jezdí pravidelně mnoho let a za tu dobu se stala jednou z nás. Lidické ženy a děti ji vnímají jako garanta toho, že památka na Lidice nikdy nevymizí z paměti lidí a z jejich srdcí. Jsme přesvědčeni, že Jana Bobošíková by byla nejlepší senátorkou tohoto obvodu, a proto ji naše organizace v její kandidatuře všemi svými silami podporuje.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.