Den na vysoké nanečisto na PEF MENDELU pro zájemce o studium

  • Provozně ekonomická fakulta Mendelovy univerzity v Brně (PEF) nabízí zájemcům o studium nejen ekonomických, ale i informatických oborů mimořádnou příležitost seznámit se s jejím prostředím ještě před odesláním přihlášek. Fakulta jim otevírá své dveře ve dnech 4. 1., 18. 1., 1. 2. a 22. 2. 2013 vždy ve 13 hodin v posluchárně Q01 v budově Q. O své zkušenosti se studiem se s nimi podělí současní studenti, kteří tento den organizují. Uchazeči také mají možnost vyzkoušet si na vlastní kůži den studenta na vysoké škole v rámci projektu Výška nanečisto.

    Výběr vysoké školy je zásadním a často také nelehkým rozhodnutím. PEF se proto snaží vycházet zájemcům o studium vstříc. Připravila pro ně nový projekt s názvem Výška nanečisto. Jedná se o projekt určený pro studenty posledních ročníků středních škol, kteří uvažují o studiu na vysoké škole. Studenti se mohou zúčastnit přednášek s atraktivním obsahem, současní studenti je provedou univerzitou a následně si účastníci mohou vyzkoušet vybrané cvičení z oblasti marketingu, obchodu, managementu nebo informatiky. Po úspěšném absolvování celého dne a závěrečného testu získají certifikát. Zájemci se mohou přihlásit a vybrat konkrétní cvičení na webu školy.

    Během ledna i února si budou moci zájemci též v rámci tradičních dnů otevřených dveří prohlédnout specializované učebny, seznámit se s informačním systémem fakulty a základními informacemi o studijních programech. Pozornost jistě upoutá možnost návštěvy unikátních pracovišť – laboratoře virtuální reality nebo robotické laboratoře. Role průvodců je ujímají současní studenti. Uchazečům se tak nabízí jedinečná příležitost, jak získat informace přímo z první ruky.

    O studium na PEF je stále větší zájem, jak potvrzují statistiky přijímacích zkoušek u ekonomických fakult v Brně během posledních let. Fakulta také získala v roce 2010 i 2011 ocenění za nejlepší ekonomickou fakultu na Moravě (v žebříčku Nejlepší vysoké školy v ČR ). Tomuto hodnocení také odpovídá vysoká míra uplatnění absolventů. Více než 97 % absolventů si do šesti měsíců od ukončení studia najde kvalifikovanou práci v oboru.

    Jiří Urbánek

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.