Pozvánka na konferenci Zdravé domy 2013

  • Centrum pasivního domu zve na již devátý ročník mezinárodní konference Zdravé domy, která se bude konat v Brně 9. a 10. května 2013. Letošní konference bude zaměřená na užití přírodních stavebních materiálů v nových energeticky úsporných stavbách, na proces stavění založený na principech udržitelného rozvoje, tvorbu a hodnocení optimálního vnitřního prostředí staveb.

    Mezinárodní konference Zdravé domy pořádaná Fakultou architektury VUT v Brně je již tradičním setkáním odborníků, studentů a dalších zájemců o výstavbu budov charakteristických nízkou spotřebou energie a ochranou životního prostředí. Při realizaci těchto budov se uplatňují tradiční stavební materiály přírodního původu, vyrobené s předpokladem minimální produkce skleníkových plynů. Jedná se například o různé formy staveb ze dřeva, hlíny, slámy, konopí a dalších přírodních materiálů.

    Cílem letošního ročníku konference Zdravé domy bude prezentovat současné a perspektivní výsledky z oblasti aplikace stavebních řešení, konstrukcí a materiálů v současné architektonické tvorbě.

    Čtvrteční program konference bude věnován energeticky úsporným domům a v pátek se budou přednášející zabývat přírodními stavebními materiály a architekturou. Na konferenci vystoupí přední čeští i zahraniční odborníci a po každé přednášce a na závěr přednáškových bloků dostanou účastníci prostor pro diskusi a výměnu názorů a zkušeností. V rámci doprovodného programu se budou účastníci konference moci přihlásit na seminář architekta Reinharda Coppenratha Proces navrhování pro zdravé zákazníky a zdravé architekty.

    Podrobný program konference najdete v příloze.

    Mezinárodní konference je pořádána pod záštitou děkana Fakulty architektury VUT Brno doc. Ing. Josefa Chybíka, CSc.

    Konference Zdravé domy 2013 se koná v rámci projektu Cesty na zkušenou a je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

    doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc.

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.