Slavnostní vyřazení absolventů vojenského studia Univerzity obrany

  • V pátek 26. července 2013 proběhlo na nástupišti Univerzity obrany v kasárnách na ulici Šumavská v Brně slavnostní vyřazení 195 absolventů vojenského studia Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany. Slavnostnímu aktu byli přítomni náměstkyně ministra obrany pro personalistiku Lenka Ptáčková Melicharová, náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Petr Pavel a další významní zástupci Ministerstva obrany a Armády ČR.

    Pozvání na vyřazení absolventů dále přijali představitelé státní správy a místní samosprávy a delegace partnerských občanských sdružení. Slavnostního vyřazení se tradičně zúčastnily i rodinní příslušníci čerstvých absolventů Univerzity obrany.

    Sedm výtečných absolventů obdrželo věcný dar ministra obrany ČR – hodinky s věnováním – a devět ocení rektor-velitel Univerzity obrany. Nejlepší student specializace pozemních sil převzal cenu náčelníka Generálního štábu pozemních sil Španělska a další výtečný absolvent odměnu velitele 4. brigády rychlého nasazení.

    Během slavnostního aktu vyřazení se uskutečnily dva průlety dvou víceúčelových bojových letounů JAS-39 Gripen z letecké základny v Čáslavi.

    Téhož dne převezalo v Technickém muzeu v Brně 15 absolventů Univerzity obrany ve studijním oboru Vojenský pilot pilotní odznaky a 10 absolventů oboru Letový provoz odznaky řídících letového provozu. Odznaky jim předal velitel vzdušných sil Armády ČR plukovník gšt. Libor Štefánik.

    Nejvýznamnější den absolventů Univerzity obrany pokračoval akademickou částí – slavnostní promocí absolventů jak vojenského, tak i civilního studia. Promovalo 430 absolventů všech typů a forem studia.

    podplukovník Vladimír Šidla, tiskový mluvčí

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.