K policejnímu zátahu proti nelegálním hernám v České republice!

  • Již v polovině minulého roku zaznamenali aktivisté boje proti hazardu velký nárůst počtu nelegálních heren nejen v Praze. Mapovali je a veřejně kritizovali nečinnost kontrolních orgánů státu. V pátek 26. 4. Policie ČR realizovala rozsáhlou akci a provedla zátah proti nelegálním hernám. Herny zavřela, odvezla z nich několik kamionů výherních hracích strojů. Jinde v těchto hernách provozovatelé ani neotevřeli. Proto jsou všechny herny typu Hraví dospělí, Život je hrou a další zavřené.

    „Uvítal jsem překvapivý a rozsáhlý zátah policie proti nelegálním hernám, za který je třeba Policii ČR pochválit,“ komentoval akci Vladan Brož z Transparency International.

    Předseda občanského sdružení Občané proti hazardu Martin Svoboda uvedl: „V rámci našich aktivit proti hazardu jsme často naráželi na výhrady a kritiku provozovatelů heren, že je nahradí herny nelegální. Dnešní akční zátah je pádnou odpovědí na takovou obavu.“ Matěj Hollan s Brnění doplnil: „Pokud kontrolní mechanismy státu nebudou zkorumpované a slepé, pak černé herny nemají šanci. Nejsme přeci ve 30. letech minulého století. Dnešní pomocné policejní prostředky jsou na jiné technické úrovni.“

    Vladan Brož, Transparency International

    Matěj Hollan, Brnění

    Martin Svoboda, předseda společnosti Občané proti hazardu

    FB: http://www.facebook.com/obcaneprotihazardu

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.