Mezinárodní den porozumění koktavosti 2014

  • „Mluvíme jedním hlasem“
  • Zajímá vás příčina vzniku koktavosti? Víte, v čem se liší terapie koktavosti v ČR a USA? A jak s koktavostí souvisí tanec a divadlo? Odpovědi na tyto otázky obdržíte 22. října u příležitosti Mezinárodního dne porozumění koktavosti. Místo konání bude v prostorách školicího centra JMK v Brně od 9 do 17 hodin.

    Pořadatelem konference je Občanské sdružení LOGO ve spolupráci se Soukromou klinikou LOGO, která dlouhodobě spolupracuje s předními světovými organizacemi zabývajícími se narušenou komunikační schopností, zejména potom poruchami plynulosti mluvy, tedy i koktavostí.

    Hlavním hostem konference bude Michael Sugarman, zakladatel Mezinárodního dne porozumění koktavosti, spoluzakladatel Národní asociace pro koktavost a člen Síně slávy osob s koktavostí. Tato významná osobnost světového formátu představí relaxační techniky pro zvládání stresu, které budou jistě užitečné i pro intaktní společnost.

    Exkurzi do divadelního prostředí nám představí PhDr. Kamila Laudová, předsedkyně Asociace dramaterapeutů, a to formou práce s tělem v prostoru či tvorbou příběhů. Toto konání může výrazně prospět k lepší psychické kondici osob trpící koktavostí. „Veselý člověk je mistrem své duše,“ řekl sám Shakespeare.

    Vyjma zmíněných osobností vystoupí na konferenci celá řada dalších odborníků, kteří představí svůj pohled na terapii koktavosti a to jak v teoretickém rámci, tak v praxi. Konference je určena nejenom pro logopedy, psychology, pedagogické a sociální pracovníky, osoby s narušenou komunikační schopností a jejich rodinné příslušníky, ale i pro studenty a širokou veřejnost, která vnímá komunikaci jako důležité společenské téma.

    Jakub Ostrý

    Petra Valkovská

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.