Slavnost zahájila 2. ročník dobročinného projektu Brigády pro SOS vesničku

  • Vzdělávací agentura TLC (Top Language Centre) a SOS dětská vesnička Brno uspořádaly 30. května 2013 slavnost, která měla dva hlavní cíle: představit zástupcům firem projekt Brigády pro SOS vesničku a oslavit 10. výročí založení vesničky.

    Ve Společenském centru Sýpka v Brně-Medlánkách se sešli zaměstnanci vesničky, pěstounky a děti, zástupci týmu TLC a firem, které mají zájem se do projektu zapojit.

    Co je vlastně cílem projektu Brigády pro SOS vesničku? Umožnit dětem z SOS vesničky získat první pracovní zkušenosti. Přechod do světa dospělých je pro tyto mladé lidi totiž velmi těžký. Neví, jak to funguje ve firmách a co obnáší být zaměstnaný. Proto mají často potíže si práci najít i udržet. Díky projektu si mohou vyzkoušet, jaké to je brzo vstávat, chodit do práce, plnit zadané úkoly a být zodpovědný sám za sebe. Tuto myšlenku zástupcům společností, které v červenci a srpnu dětem brigády nabídnou, na slavnosti představila ředitelka TLC Taťána Nepustilová. TLC projekt zastřešuje už druhým rokem, přičemž v roce 2012 byly děti, které se do brigád zapojily, s průběhem velmi spokojené. O letošních letních prázdninách si jich tak brigády díky TLC vyzkouší ještě více.

    Další náplní oslavy se stala oslava kulatých narozenin vesničky. Její poslání – poskytnout domov dětem, které se ocitly mimo vlastní rodinu a nemají možnost být umístěny v adoptivní či individuální pěstounské péči – i historii hostům představila ředitelka Marcela Troubilová. Na správné narozeninové oslavě nemůže chybět dort – a ten, který ředitelka vesničky slavnostně rozkrojila a nabídla účastníkům akce k ochutnání, byl skutečně pořádný.

    Na slavnosti nechyběl ani kulturní program – hosté měli možnost zhlédnout taneční vystoupení Dětského folklorního souboru Iskerka i dětí z vesničky, poslechnout si sérii písniček zazpívaných dvojicí někdejších chovanek vesničky (a současných studentek umělecké školy) Lucky a Katky nebo se zúčastnit aukce obrazů, které na zadané téma na místě vytvořil umělec Honza Duchoň.

    Těší nás, že se akce vydařila a splnila svůj hlavní účel – propojit děti z vesničky se zaměstnavateli a umožnit jim posunout se na cestě životem.

    Miroslav Mašek

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.