Olympijský festival Brno 2022

Olympijský festival Brno 2022

Brněnský areál Nová Zbrojovka žije od 4. – 20. února 2022 sportem! Na počest zimních olympijských her, které se v letošním roce odehrávají v Pekingu, se zde totiž koná olympijský festival. Na řadě speciálně připravených sportovišť si zde zájemci mohou vyzkoušet olympijské sporty, účastnit se závodů nebo se setkat s úspěšnými českými medailisty.

Pestrý program pro každého

Olympijský festival v Brně může nabídnout zajímavý program, ze kterého si vybere opravdu každý. Na webových stránkách www.olympijskyfestival.cz lze najít zveřejněný rozvrh jednotlivých sportovišť, ve kterém se dá snadno filtrovat podle různých kritérií. Zájemci si mohou z široké nabídky vybrat např. curling, bruslení, biatlon, závodní saně či skoky na lyžích. Nechybí pochopitelně ani tolik oblíbený hokej, rychlobruslení nebo akrobatické lyžování.

Olympijský park Brno 2022 si může užít každý, kdo si zakoupí vstupenku. To lze jak na místě, jak i on-line. Jeden vstup pro dospělého stojí 50,- Kč, vítáni jsou ale i děti a senioři. Vstup pro ně je zdarma, přičemž zejména děti zde najdou velké vyžití. Mnoho akcí v programu je zaměřeno přímo na ně. Na místě je taktéž možné zapůjčit si proti záloze veškeré sportovní vybavení, takže není nutné se limitovat vlastní výbavou. Řadu lidí jistě osloví i možnost zamluvit si jedno ze sportovišť pro soukromou skupinu.

Zajímavá setkání s olympioniky

Doprovodný program olympijského festivalu Brno 2022 také stojí za zmínku. Návštěvníci se zde mohou setkat se sportovci, kteří se účastnili olympiády, poslechnout si jejich zážitky a odnést si ze setkání s nimi nejen autogramy, ale i zajímavé postřehy či motivaci k vlastnímu výkonu. Nouze přitom není ani o samotný sport. Bývalí i současní olympionici se zde představí v několika závodech a exhibicích. Během závěrečného dnu festivalu dokonce dojde ke slavnostnímu udělení ceny Věry Čáslavské.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.