Šlápněte do pedálů s Českým rozhlasem Brno

  • Po Moravských vinařských stezkách se vydají cyklisté a posluchači Českého rozhlasu Brno v sobotu 3. května již po dvanácté. Start a cíl bude pro účastníky v Dolních Kounicích. Cyklisté se vydají na dvě trasy a budou poznávat památky, zajímavosti a vinařství.

    Registrace cyklistů je od 9.30 hodin na náměstí v Dolních Kounicích. Startovné činí lidových 48 korun a za ně cyklista získá cyklopas se soutěžním kupónem, informacemi a mapkou a výroční skleničku – koštovku. Výstřel z děla Střelců Sv. Gotharda v 10 hodin odstartuje rozhlasový cyklovýlet. Obě vyznačené trasy (45 a 30 kilometrů) směřují na jih od Dolních Kounic, na Jezeřany- Maršovice, Vedrovice, Bohutice, Miroslavské Knínice, Olbramovice, Kubšice a Branišovice. V mírně zvlněné krajině mezi vinohrady čeká na účastníky devět razítkovacích míst u vinařů a čtyři zastávky s místní zajímavostí.

    V cíli na náměstí v Dolních Kounicích v tento den navíc probíhají tradiční Svatogothardské vinařské slavnosti s kulturním programem s Cimbálovou muzikou Aleše Smutného s Karlem Hegnerem, Mužáckým sborem pana Vavříka z Pohořelic a dalšími. Několika živými vstupy přiblíží atmosféru posluchačům Českého rozhlasu Brno reportérka Zuzana Plíšková. Cyklisté mohou v cíli odevzdat soutěžní cyklopasy a budou tak zařazeni do slosování o hlavní cenu – jízdní kolo a další ceny – praktické cyklodoplňky.

    Na start se i s kolem zájemci dopraví posíleným cyklovlakem s možností přepravy až sedmdesáti kol. Ten odjíždí z Brna hlavního nádraží do Moravských Bránic v 8.49 hodin a dále již na kole asi pět kilometrů na Masarykovo náměstí do Dolních Kounic. Zpáteční posílený spoj vyjede z Moravských Bránic v 18.31 hodin směrem na Brno.

    Mapku trasy a aktuální informace najdete na internetových stránkách Českého rozhlasu Brno.

    Český rozhlas Brno připravil tentokrát cyklovýlet společně s Cyklo klubem Kučera a s městem Dolní Kounice.

    Alena Podlucká

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.