Tatran Kohoutovice zakládá ženský fotbalový tým

  • Tradiční brněnský fotbalový oddíl Tatran Kohoutovice se nedávno zařadil mezi přední brněnské týmy v oblasti mládeže. Vznikem ženského fotbalového týmu se přidává k dalším předním českým a moravským klubům, které kromě přípravek, žáků, dorostenců a mužů mají také ženy.

    Ženský fotbal se celosvětově těší vzrůstající popularitě a je nedílnou součástí většiny tradičních fotbalových klubů. Tento sport, který se už dostal i do olympijské rodiny, totiž představuje vhodnou alternativu pro sportovní aktivitu dívek a žen.

    V Kohoutovicích vznikne teprve třetí ženské družstvo v Brně. Po Zbrojovce Brno a Horních Heršpicích tak je na obzoru další místo, kam se budou moci fandové přijít podívat na to, jak hraje „velký“ fotbal „něžnější“ polovina lidstva.

    A jak to celé vzniklo? Nedávno byl místopředseda kohoutovického fotbalového oddílu Jan Sadílek osloven několika děvčaty, zda by si nemohly taky někdy zahrát. Několikaletý kohoutovický fotbalový činovník vzal tuto myšlenku vážně a začal se jí naplno věnovat. Od té doby tak pomalu ale jistě začal spatřovat světlo světa ženský fotbalový tým Tatranu Kohoutovice.

    A jaká je tedy nynější realita? V současné době probíhají první tréninky. V týmu jsou ženy a děvčata, která už mají s „kulatým nesmyslem“ nějakou tu zkušenost, ale i ty co do něj kopnou poprvé. Věk ani bydliště nerozhodují. Hlásí se děvčata, která čerstvě oslavila 18, ale i ta co už se blíží k třicítce. Jsou mezi nimi holky nejen z Kohoutovic a okolí, ale třeba i z okresu Brno – venkov či Vyškov.

    A jaká je budoucnost? Během zimy budou děvčata naplno trénovat na hřišti s umělou trávou a v hale. Po Novém roce už se k tréninkům přidají i turnaje. Během února bude Tatran pořádat jeden halový a na přelomu března a dubna už venkovní turnaj. Oba by se měly uskutečnit na ZŠ Chalabalova, která s kohoutovickým fotbalovým oddílem úzce spolupracuje. Na jaře si pak děvčata zahrají nespočet přátelských utkání a pak se už začnou připravovat na svou první „ostrou“ sezonu.

    A jak se dá přihlásit? Líbí se ti kolektivní sporty, kde to není jen o jednotlivcích, ale o spolupráci mezi nimi? Kde jde o týmovou práci? Proč si tedy nevybrat nejpopulárnější sport na naší planetě…fotbal!!! Pokud se chceš stejně jako už přihlášené holky, dívky či ženy pravidelně hýbat a udělat tak něco pro své zdraví i postavu, není nic jednoduššího než se přihlásit na telefonním čísle 607 277 890 a nebo e-mailu jsadilek@volny.cz. Jediným kritériem je splnění věkového limitu, kterým je pro dospělou kategorii 14+.

    Pojďte hrát s námi a být u toho když vzniká ŽENSKÝ FOTBALOVÝ TÝM TATRANU KOHOUTOVICE.

    Jan Sadílek

  • 2 thoughts on “Tatran Kohoutovice zakládá ženský fotbalový tým

    1. To je dost, že se taky konečně udělalo v Kohoutovicích něco i pro holky co se chtějí hýbat a mají rády sport. Omlouvám se všem těm oddílům gymnastiky, ale je mi 18 a gymnastika není zrovna můj šálek kávy. Je dobře, že něco takového vzniklo.

    2. páni je to super, když v září začínám studovat v Brně …tak by to bylo super se odreagovat

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.