Zakončení her handicapovaných živě na ČT2

  • Brněnské studio přináší na obrazovky České televize přímý přenos ze slavnostního zakončení letošního ročníku Evropských her handicapované mládeže, které se konají v Brně. Pomyslnou tečkou za dny plných sportu je benefiční koncert na nádvoří brněnského hradu Špilberk. Přenos začíná v sobotu 2. července ve 20 hodin na ČT2, režie Vojtěch Fatka.

    Koncert je poděkováním nejen všem handicapovaným dětem a mládeži z mnoha evropských zemí, které se letošních her zúčastnily, ale také dárkem pro stovky dalších děvčat a kluků, kterým ani nepřízeň osudu nebrání sportovat a vyhrávat. Benefičním koncertem provází Jan Kraus a Ladislav Angelovič, vystoupí Helena Zeťová, Petr Kolář, Petr Bende, Markéta Konvičková a skupina The Tap Tap. „Během přímého přenosu mohou diváci zasílat dárcovské DMS,“ doplňuje Jaroslava Pešková z Centra zábavné tvorby brněnského studia České televize, které přenos připravuje.

    Evropské hry jsou mezinárodním sportovním a společenským setkáním handicapovaných mladých lidí. Počtem účastníků, rozsahem sportovní části i doprovodného a kulturního programu se jedná o ojedinělou akci evropského formátu. Letošní setkání navazuje na úspěch dvou předchozích ročníků sportovních her pro handicapované mladé talenty. Na události spolupracuje Evropský paralympijský výbor a netají se tím, že akce má šanci stát se budoucí oficiální Paralympiádou mládeže.

    Bezmála hodinový přímý přenos koncertu vzniká ve spolupráci s Asociací PC.

    Hana Orošová, tisková mluvčí ČT TS Brno

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.